Artikeln innehåller reklamlänkar
Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Hacka grönsaker snabbt – smart uppfinning fixar det tråkiga på nolltid

06 dec, 2019 
Malin Perlheden
Kvinna med kniv i munnen
Glöm allt om slöa knivar, berg av disk och frustration över svettigt köksjobb. Nu finns en smart uppfinning som hackar grönsaker snabbt samtidigt som du sparar både tid och plats i köket!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

A
tt en sund kosthållning bör vara rik på frukt och grönsaker är ingen nyhet; Livsmedelsverket rekommenderar alla vuxna personer att äta cirka 500 gram av dessa varor varje dag och exemplifierar en dagsranson med tre frukter och två nävar grönsaker. Ungefär hälften av grönsakerna bör vara grova, det vill säga till exempel morötter, kål och broccoli.

I en stressig vardag kan det kännas både tidsödande och tråkigt att dra fram skärbräda och knivar och ge sig i kast med att skära, hacka, slanta och strimla grönsaker och faktiskt är det bara nio procent av svenskarna som når upp i rekommendationerna, enligt hälsomagasinet MåBra. Förutom själva tiden det tar att hacka så blir det ofrånkomligen en del efterarbete eftersom knivar och skärbrädor ska diskas och resterna från de hackade grönsakerna städas undan. Detta är några av faktorerna som tillverkaren Korp tog fasta på när de tog fram sin smarta produkt – grönsakssaxen.

Annons

Hacka grönsaker supersnabbt med smart sax

Grönsakssaxen löser två av utmaningarna med att hacka grönsaker och gör tråkgörat både snabbare och enklare. Det handlar om en supervass sax med en smart lösning i form av en inbyggd skärbräda som gör det enkelt att hacka grönsaker på nolltid. Saxen är perfekt för just grönsaker, men fungerar precis lika bra för att skära kött och bröd.

Smart grönsakssax.

Läs mer och beställ saxen här (reklamlänk)

Grönsakssaxen har ett fjädrande handtag som gör att det går betydligt snabbare att klippa än med en vanlig sax. Klipp dina grönsaker rakt ner i salladen eller kastrullen och slipp extrajobbet med att diska och röja rester.

Att använda en sax istället för kniv är även fördelaktigt för dig som vill minska risken för olyckor, ungefär en femtedel av olyckor i hemmet sker i köket, skriver Myndigheten för samhällsskydd och beredskap i en rapport.

Se också: Ovärderliga lifehacks i köket

5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunnaBrand logo
5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunna

Källor: Livsmedelsverket, MåBra, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

Annons