Annons
Annons


Mat, mode och alkohol i topp


Mat och delikatesser samt kläder och mode toppar listan över vad svenskarna handlar med sig hem från bilsemestern. Därefter är det alkohol som gäller för shoppingsugna svenskar, framförallt bland männen då spriten är den vara som skiljer sig mest mellan könen. Det och mycket mer avslöjar Stena Lines Bilsemesterrapport 2014.

Annons

Under semestern är det vanligt att man shoppar och för många är det just shopping som är det viktigaste. Enligt Bilsemesterrapporten 2014, en rapport om svenskarnas resvanor med bil, handlar de flesta med sig mat och delikatesser samt kläder och mode – det svarar 44 procent. Därefter följer alkoholhaltiga drycker som vin och sprit, det svarar 41 respektive 36 procent. Spriten är den vara där det skiljer mest mellan könen, närmre hälften, 46 procent av männen handlar sprit medan motsvarande siffra för kvinnorna är 26 procent.

På frågan om vilken typ av varor man skulle köpa mer av under bilsemestern jämfört med en flygresa svarar de allra flesta, 39 procent, att de skulle köpa med sig mer vin. Även de andra alkoholhaltiga dryckerna som öl och sprit hamnar också högt på listan, det svarar 31 respektive 28 procent.

Det här köper svenskarna med sig hem från bilsemestern

1. Kläder och mode, mat och delikatesser, 44 procent

2. Vin, 41 procent

3. Sprit, 36 procent

4. Souvenirer, 33 procent

5. Öl, 31 procent

 

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…