Annons
Annons


10 livsmedel som förbränner fett!

Visste du att det finns livsmedel som kräver mer energi att smälta än vad de tillför? Fenomenet kallas negativa kalorier och kan hjälpa kroppen att snabbt gå ner i vikt.


Rädisor.

Visste du att det finns mat som gör dig smalare när du äter den?

Mat med negativa kalorier, många gånger klassad som fettförbrännande kost, sägs förbruka fler kalorier än den tillför kroppen.

I boken ”Ät rätt – bränn fett” tar författaren, den brittiska läkaren och viktspecialisten Caroline Shreeve, en bit sockerkaka och några brysselkål som exempel.

Annons

En bit kaka ger 350 kalorier (kcal), varav kroppen behöver ca 100 kcal för att smälta och processa den. En portion brysselkål däremot ger endast 50 kcal, och hela 75 kcal går åt till att smälta kålen och ta upp dess näringsämnen.

Gilla Allas.se på Facebook

Medan sockerkakan lämnar 250 bonuskalorier har alltså brysselkålen ”krävt” 25 kcal av din energireserv – och det blir minus på kalorikontot efter måltiden.

Enligt Caroline Shreeve kan en kost baserad på livsmedel med denna negativa kalori-effekt troligen göra att du tappar vikt tre gånger så snabbt jämfört med om du drar ner på det totala kaloriintaget generellt.

Här är 10 livsmedel som förbränner fett:

1. Brysselkål
2. Sallad
3. Selleri
4. Rädisor
5. Gurka
6. Kantareller
7. Blomkål
8. Zucchini
9. Chili
10. Vattenmelon

Läs också: Känner du till promenadtricket som bränner MER fett?

Artikeln har tidigare publicerats hos våra vänner på MåBra av Jennie Sandberg.

LÄS OCKSÅ


(148)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…