Annons
Annons


Matig tortilla med bacon!

Härligt krämig potatisomelett med knaprigt bacon på toppen.


potatisomelett med bacon

4 port
Tid: ca 30 min

1 hackad gul lök
smör till stekning
ca 600 g kall, skivad potatis (extra gott med färskpoatis)
salt, peppar
6 ägg
1 dl valfri grädde
1–2 pkt knaperstekt bacon
1 knippe hackad gräslök
1 knippe körsbärstomater

Annons

1. Fräs löken mjuk i smör, tillsätt potatisen som får steka med ett slag. Krydda med salt och peppar. Vispa lätt samman ägg och grädde, krydda med salt och peppar.
2. Häll äggstanningen över, rör om lätt med en gaffel så att äggstanningen rinner mellan potatisen. Lägg på ett lock, låt allt stelna på svag värme i ca 8–12 min el tills den stelnat.
3. Knaperstek baconet under tiden, låt rinna av på hushållspapper. När tortillan är klar, strö över bacon och toppa med gräslök. Servera med tomater.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Läs också: 10 saker du kan göra med överbliven potatis!

potatisomelett


(79)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…