Annons
Annons


Bärfyllda mazariner

Klassiker med tvist. Mazariner med överraskning i mitten. Lägg i jordgubbar eller hallon och njut delikatessen på nytt sätt.


Klassiker med tvist.

Klassiker med tvist.

Bärgömmor

ca 30 st
Botten:
200 g kallt smör
5 dl vetemjöl + ca 1/2 dl
till utbakning
3 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 litet ägg
folieformar

Fyllning:
400 g mandelmassa
1–2 bittermandlar
1/2 dl socker
150 g rumstempererat
smör
3 ägg
3 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
10–-15 medelstora jordgubbar el 30 hallon
Rosa glasyr:
ca 3 dl florsocker
1 1/2–3 msk vatten
+ 1–-2 droppar röd
hushållsfärg
Garnering:
bär
citronmeliss

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

1.
Blanda degen i en matberedare, tillsätt ägget mot slutet och kör inte längre än att degen precis går ihop. Forma en längd och skär den i bitar.

2. Tumma ut bitarna i folieformar och sätt på en plåt. Låt kakorna stå kallt medan fyllningen görs.

3. Riv mandelmassan, riv ner bittermandlarna fint i mandelmassan, tillsätt socker samt smöret i klickar. Rör kraftigt, tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning till en jämn smet. Blanda mjöl med bakpulver och sikta ner under omrörning. Lägg ca 1/4 jordgubbe eller 1 hallon i varje form. Tillsätt mandelsmeten. Grädda i 175° ca 20 min. Låt svalna.

4. Glasyr: Tillsätt vatten och hushållsfärg i florsockret, lite i taget under omrörning, till en bredbar konsistens. Bred glasyren på kakorna och låt stelna. Garnera med bär och citronmeliss vid servering.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

I vår butik: Världens bästa kavel!

INGET fastnar på den här smarta och snygga kaveln som rullar lätt och jämnt när du bakar.

Läs mer och beställ en egen direkt från oss!


(9)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…