Annons
Annons


Mazarinkaka med björnbär

Härligt saftig med smak av saftiga bär. Kakan blir extra god med stötta kardemummakärnor.


mazarinkaka

12 bitar
Tid: 1 tim + 55 min

Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
100 g margarin eller smör
1 äggula

Fyllning:
250 g björnbär
1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk kardemummakärnor
250 g mandelmassa
2 ägg
100 g margarin eller smör
2 msk vetemjöl
1/2 dl strösocker

Annons

Garnering:
florsocker

1. Kör vetemjöl, socker, matfett och äggula till en deg i en matberedare.

2. Tryck ut degen i en smord form, 23 cm i diam, med löstagbar kant. Tryck upp degen en bit på kanten, ca 3–4 cm. Ställ formen kallt i 30 min.

Gilla Allas.se på Facebook

3. Fördela björnbär och socker i formen. Stöt kardemummakärnorna i en mortel och strö dem ovanpå.

4. Kör mandelmassa, ägg, matfett, vetemjöl och socker i matberedaren till en slät smet. Bred ut smeten ovanpå björnbären.

5. Grädda mitt i ugnen i 175° ca 60 min. Täck med aluminiumfolie mot slutet.

6. Låt kakan svalna några tim, gärna över natten. Sikta över florsocker och skär mazarinkakan i bitar.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman


(38)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…