Annons
Annons


Saftig mazarinkaka

Ljuvligt gott och superenkel att göra! Nymald mandel, smör och filmjölk är några av hemligheterna som gör kakan extra saftig.


Mazarinkaka med enkel glasyr.

Mazarinkaka med enkel glasyr.

Mazarinkaka

Tid: 1 tim och 20 min

175 g smör
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 msk vaniljsocker
2 ägg
50 g skållad, skalad mandel
3–4 bittermandlar
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl filmjölk

Annons

Glasyr:
2 dl florsocker
1 1/2–2 msk vatten

Garnering:
1 pionblomma (endast för garnering, ej ätbar!)

Baka mer: Bärfyllda mazariner

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Mal mandeln tillsammans med bittermandeln och tillsätt. Blanda mjöl med bakpulver och sikta ner under omrörning. Rör sist ner filmjölken.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Grädda i 175°, 50–60 min. Låt svalna något och stjälp upp den!

3. Rör florsocker och vatten tills det blir glansigt och lagom tjockt. Bred glasyren på kakan och garnera.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman


(20)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…