Annons
Annons


Med kniven som lyckopiller


I det första avsnittet av Skönhetsbubblan följer vi bloggerskan Jane Timglas, som har gjort 48 skönhetsingrep. Foto: ART89/SVT

Vi gör om oss som aldrig förr. Det öppnas ständigt nya kliniker för att möta efterfrågan. Men branschen beskrivs som ett närmast laglöst land med brist på reglering. Vem bär ansvaret om något går fel och är det skillnad på olika sorters ingrepp?

Annons

Skönhetsbubblan tar ett samlat grepp om skönhetsingreppens Sverige. Att ta en spruta botox på lunchen är inte längre något konstigt. Men, blir man verkligen lycklig av skönhetsoperationer?

Gilla Allas.se på Facebook

I tre avsnitt följer vi personer som på olika sätt lever eller arbetar med skönhetsingrepp, som har ökat lavinartat i Sverige.

Jämställdhetsfråga
Är det skönhetstrycket på de unga som har ökat eller är bara möjligheterna fler och annorlunda idag? Somliga operationer anses mer skamfulla än andra, samtidigt som vissa fått en ny politisk laddning. Dessutom menar många att det är en jämställdhetsfråga att få operera sin kropp efter graviditeter.

I den första delen följer vi bloggerskan Jane Timglas, 24 år, som har gjort 48 skönhetsingrepp. Nu planerar Jane också en intimoperation, hon vill förkorta sina blygdläppar.

Mamma vanligaste kunden
Den andra delen handlar om den vanligaste kunden hos de privata plastikkirurgerna. Det är inte en ung tjej som vill operera brösten, utan en mamma som vill återställa sin kropp efter genomgångna graviditeter.

I den tredje och sista delen följer vi en plastikkirurg. Vilken roll kommer plastikkirurgi att spela i framtiden?

Medverkande: Jane Timglas, Sarah Bagge, Amelia Adamo m.fl

Skönhetsbubblan: Torsdag 19 april, kl 21.00. SVT1

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…