Annons
Annons


Med rullstol genom Sverige för djurens skull


Tomas Wendin, och Leo Jux reser genom hela Sverige för Djurens rätt.

Tomas Wendin, och Leo Jux reser genom hela Sverige för Djurens rätt.

En idé i en hängmatta i Thailand blev till realitet i sommarsverige på några veckor. Nu har Thomas Wendin avverkat en stor del av sin resa i rullstol genom hela Sverige – från norr till söder – 220 mil. Allt för djurens rätt.

Annons

Vi tog en tur till Gudhems Vandrarhem i Falköping och mötte upp Swede of Light, Tomas Wendin kör genom hela Sverige i rullstol, från Abisko till Ystad.

Gilla Allas.se på Facebook

Dokumentär
Tomas Wendin har även med sig filmaren DC Barkley från England som spelar in en dokumentär om resan. Allt började i en hängmatta i Thailand för ett och ett halvt år sen.

– Jag och min vän Leo Jux låg och småslöade och pratade om att göra något för djurens rätt, några veckor senare hemma i Sverige så ringde Leo och hade då fixat sponsorer, hemsida ja rubbet så det vara bara att sätta igång. Den 25 maj startade resan i Abisko, berättar Thomas.

Krockade med tåg
Tomas har varit rullstolsbunden sedan han krockade med ett tåg som 16 åring, men huvudet är det inget fel på. I 20 år har han haft mycket uppförsbacke i livet och ser den här resan som sin stora möjlighet att komma tillbaka på rätt sida.

– På vägen genom Sverige har vi mött så underbara människor och sett så mycket, säger Tomas. Klart det är tufft, speciellt då det inte finns några väggrenar överallt och då kan det vara farligt. Jag blev påkörd i Östersund och rullstolen blev skrot men jag klarade mig utan en skråma fortsätter han.

– Mina armar börjar bli helt slut men nu är vi snart i mål, vi har inte långt kvar och kommer följa reseplaneraren på resten av resan säger han. Det finns ju otroligt många bra boenden på vägen som jag ser det.

Blivit vegetarian på vägen
Eftersom resan genom Sverige görs i djurens tecken och för välgörenhet så har även Tomas blivit vegetarian, något han säger sig fortsätta med även när han nått målet Ystad någon gång i slutet av augusti.

Ni kan följa Tomas vidare resa genom Sverige HÄR.

Av Annika Dahlkvist

 


(21)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…