Annons
Annons


Lättfixad Medelhavsgryta med räkor

Fräscht gott och lätt med krispiga räkor i en läcker gryta. Tomat, basilika och parmesan ger den rätta Medelhavssmaken.


Klart på bara 20 minuter.

Medelhavsgryta med räkor

4 port
20 min
338 kcal/portion

1 kg oskalade räkor
2 + 2 tsk olivolja
3 dl vatten
1 gul lök
1 stor palsternacka
1 vitlöksklyfta
400 g konserverade 
körsbärstomater
200 g finkrossade tomater
salt, svartpeppar
1 tsk torkade örter
1 tsk honung
150 g färska haricots verts

Annons

Topping:
färsk basilika
4 msk riven parmesanost

1. Skala räkorna. Stek skalen i 2 tsk olja ett par min. Häll på vatten och sjud några min. Sila och spara spadet.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Skala och skär lök och palsternacka i bitar. Hetta upp 2 tsk olja i en stekpanna. Fräs lök, palsternacka och pressad vitlök. Tillsätt räkfonden, körsbärstomater och krossade tomater. Smaka av med salt, peppar, örter och honung.

3. Dela haricots vertsen och lägg ner dem i grytan tillsammans med räkorna. Värm ett par minuter.

4. Servera i skålar med basilikakvistar och parmesanost.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Här hittar du fler recept från Ulrikas hälsokök

Kickstarta ditt nya liv med Ulrikas onlinekurs
Behöver du nya vanor och mer motivation att ändra dina kostvanor? Med färdiga inköpslistor, enkla maträtter och daglig coachning blir det lättare. 2 veckors LCHF turbo för 398 kr – Boka in dig på en kurs redan idag! Klicka här.


(19)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…