Annons
Annons


Megashopping lockar allt fler turister

Shopping blir allt mer populärt på resan och turisterna vallfärdar till de gigantiska shoppinggalleriorna världen över, inte minst i Asien.


shopping-dubai

I Sverige reser turister till Gekås i Ullared för att shoppa och nyligen öppnade Skandinaviens största shoppingcenter i Solna. Ändå ligger dessa shoppingcenter i lä jämfört med giganterna i Asien, dit turister vallfärdar för att shoppa. Så även svenskar som är ute och reser.

Annons

Dubai har på senare år växt fram som en av de största shoppingstäderna i världen. I Dubai finns världens största shoppingcenter, Dubai Mall, med 1200 butiker, 22 biosalonger, Dubai Aquarium, hockeyrink och nöjespark. Det finns ingen hejd på shoppingen i Dubai.

Gilla Allas.se på Facebook

Ett annat land i Asien som satsar stort på shoppingturism är Malaysia. Här ordnas shoppingfestivalen Malaysian Mega Sales Carnival varje sommar för att locka turister till landet.

Västvärlden ligger i lä jämfört med de asiatiska giganterna, och det största shoppingcentret utanför Asien kommer först på 14:e plats, Mall of America i Minnesota.

Resebyrån Ticket tipsar om 5 gigantiska shoppingcenter som lockar på resan

Dubai Mall, Dubai (1,2 miljoner kvm)
I Dubai Mall finns över 1 200 butiker, allt från lyx till lågpris. Men Dubai Mall är mycket mer än ett shoppingcenter. Här finns 120 restauranger och caféer, 22 biodukar, Dubai Aquarium, en hockeyrink och nöjespark.

Central World, Bangkok, Thailand (550 000 kvm)
Central World består inte bara av affärer även av hotell och kontor, vilket gör det möjligt att handla, arbeta och bo på ett och samma ställe.

SM Megamall, Manilla, Filippinerna (506 000 kvm)
Filippinernas största shoppingscenter heter SM Megamall och här finns 1220 affärer av olika slag. Shoppingcentret består av två olika byggnader sammanlänkade av en bro.

Utama, Kuala Lumpur, Malaysia (455 000 kvm)
På Utama shoppingcenter kan du shoppa på sex våningar och när du tröttnat på detta kan du istället prova på Asiens största klättervägg, dykskola, bowling eller träna på shoppingscentrets fitness center.

Mall of America, Minnesota, USA (390 000 kvm)
Mall of America, som öppnade 1992, är fortfarande det största shoppingcentret i USA med 40 miljoner besökare årligen. Här finns över 500 affärer, restauranger och ett nöjesfält.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…