Annons
Annons


Mello-Karamell: April, April – när Siwan kom av sig


Stackars "Siwan" kom av sig i direktsänding

Stackars ”Siwan” som kom av sig i direktsänding. Foto: SVT

Siw Malmkvist råkade ut för en artists mardröm i Melodifestivalen 1961. ”April, april”. I direktsändning, inför hela svenska folket, kom hon av sig och började skratta och tralla. Media anklagade henne för att försöka få fler poäng genom att spela apa.

Annons

Missödet med ”April, April” har förföljt Siw Malmkvist under hela hennes karriär. Och hon har flera gånger försökt att dementera uppgiften att trallandet diskvalificerade henne från att få sjunga låten i Eurovision Song Contest, i Cannes.

– Jag blir vansinnig när jag hör det för det är inte så. Det var bestämt redan innan att det var Lill-Babs som skulle åka, berättade Siw för Aftonbladet Plus i en intervju för några år sedan.

Bestämt innan
Enligt reglerna var det på förhand redan bestämt att Lill-Babs skulle representera Sverige i Eurovision. Under några år gjorde man på det här viset. 1959 när Siw Malmkvist vann med ”Augustin” skickade man Brita Borg till Cannes. 1960 när Östen Warnerbring vann, då fick Siw åka och tävla i London. Och därför fick också Lill-Babs sjunga ”April, April” i Cannes.

Svart i huvudet
Siw Malmkvist var 23 år gammal när hon tävlade med ”April, April” på Cirkus i Stockholm och texten kunde hon som ett rinnande vatten. Ändå kom hon av sig!

– Det är hur lätt som helst och det kan hända vilken artist som helst. Min koncentration bröts inte av någon yttre omständighet, utan plötsligt var det bara svart i huvudet, texten försvann. Jag skrattade till av nervositet när jag förtvivlat sökte efter texten, berättar Siw Malmkvist i Aftonbladet Plus intervju.

I videon ser ni ungefär 1,20 in låten hur Siw försöker rädda situationen.

httpv://www.youtube.com/watch?v=2E5IjeNsmxQ

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…