Annons
Annons


Mello: Kommer Loreen verkligen att gå vidare?

Det är dags för årets sista deltävling. Och sista deltagaren ut är välkända Loreen. Men tror vi att hon kommer gå vidare?


Av Johanna Svan

Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia – En värld full av strider (Vearelde gusnie jeenh vigkieh)

Jag ryser när jag ser låten live första gången. Det här är väldigt fint. En blandning av svenska och samiska, stämningsfullt och medryckande. Jon Henrik, som ju kom tvåa efter Måns Zelmerlöw 2015, kommer nog att gå hem i stugorna igen om känslan går genom tv-rutan.
Tips: Till andra chansen

Annons
Jon Henrik Fjällgren. Foto: Mattz Birath

Jon Henrik Fjällgren. Foto: Mattz Birath

Alice – Running with Lions

Alice (Svensson) som kom tvåa i Idol 2008 är andra artisten ut.
Det här är en bra låt, uptempo modern pop med ett skönt beat i refrängen, sången är bra och Carlola-fläkten är där. Jag är bara rädd att den inte klarar sig i konkurrensen.
Tips: Utslagen

© Copyright Mattz Birath

Alice. Foto: Mattz Birath

Les Gordons – Bound To Fall

Les Gordons kom sjua i P4:s musiktävling ”Svensktoppen nästa” men övertygade trots det juryn så mycket att de fick en plats i mellon. Det är glamrockigt och svängigt och så men, nja?
Tips: Utslagen

Les Gordons. Foto: Mattz Birath

Les Gordons. Foto: Mattz Birath

Wiktoria – As I Lay Me Down

Wiktoria gjorde succé förra året när hon kom fyra med låten ”Save me”. I år är hon tillbaka med en låt som låter same same but different tycker jag. Det är en riktigt snygg låt, feelgoodpop med lite country i. Och glatt. Trots de toklåga oddsen tror jag att hon får fightas med Jon Henrik om finalplatsen.
Tips: Till final

Wiktoria. Foto: Mattz Birath

Wiktoria. Foto: Mattz Birath

Axel Schylström – När ingen ser

Idol-Axel bjuder på svensk pop liksom. Som låter ganska mycket som all annan svensk pop på reklamradio just nu. Men lite trallvänligt är det väl? En låt som växer desto mer man hör den vilket är en nackdel. Får slåss med Alice om en plats till andra chansen.
Tips: Till andra chansen.

Axel Schylström. Foto: Mattz Birath

Axel Schylström. Foto: Mattz Birath

Sara Varga och Juha Mulari – Du får inte ändra på mig

Vispop som aldrig riktigt lyfter. Sara Varga, som blev nia i Melodifestivalen 2011 med låten ”Spring för livet”, har visserligen en trevlig röst och en duett är ju alltid trevligt. Men nej.
Tips: Utslagen

© Copyright Mattz Birath

Sara Varga och Juha Mulari. Foto: Mattz Birath

Loreen – Statements

Oj! Jaha. Oj! Det här är inte Euphoria. Det är för övrigt inte som något annat i Melodifestivalen i år heller. Låtskrivarna bakom Måns Zelmerlöws ”Heroes” har slagit sig ihop med Loreen och skapat en låt som verkligen sticker ut. Och det är svårt att stoppa detta i en genre. Ni får lyssna själva helt enkelt.
Halva Sverige kommer att tycka att detta är hur flummigt som helst. Resten kommer att tycka att det är fräckt. Frågan är vilken halva som röstar mest? Skulle kunna hamna i andra chansen också…
Tips: Till final

© Copyright Mattz Birath

Loreen. Foto: Mattz Birath.

LÄS OCKSÅ


(15)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…