Annons
Annons


Melodifestivalens omdiskuterade app är tillbaka

Nu finns Melodifestivalens officiella app tillgänglig för nedladdning. En nyhet är att det nu går bra att rösta på valfritt bidrag under hela tävlingen.


melodifestivalen-app

– Förra året kom appen för att öka publikens tittarupplevelse. Appen ska ge lust att rösta, tippa och se hur andra röstar. Från början var det en yngre publik som tog till sig appen men det smittade snabbt av sig på andra i tv-soffan, säger Anette Helenius, projektledare Melodifestivalen.

Annons

I Melodifestivalens app röstar användaren med hjärtat – gratis. Genom att få hjärtat i appen att växa visar du hur mycket du gillar varje bidrag och i direktsändningen syns det i TV-rutan hur intensivt du och alla andra som har appen röstar. Du kan hjärtrösta upp till fem gånger på varje bidrag oavsett vilket bidrag som står på scenen. En hjärtröst är lika mycket värd som en telefon- eller SMS-röst.

Förra året blev det mycket diskussioner kring appen, både för att det kan ha missgynnat de första artisterna eftersom inte alla tittare hade hunnit ladda ner den eller förstått hur den fungerade. Molly Pettersson Hammar, som var först ut 2015, hyllades för sitt bidrag men åkte ändå ut. De två sista bidragen gick vidare.

Appen kraschade dessutom under mitt under finalen och mobilrösterna slopades då för alla artister under finalen.

Men nu är alltså appen tillbaka med ny design för att förbättra användarupplevelsen, enligt Svt.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…