Annons
Annons


Melodikrysset firar 50 år under Dansbandsveckan i Malung

Melodikrysset har funnits sedan 1965 och är ett av Sveriges Radios mest populära program med 1,6 miljoner lyssnare varje vecka. På lördag 11 juli är det dags för Melodikryssets och programledaren Anders Eldemans stora jubileumssändning inför publik från Grönlandsparken i Malung.


melodikrysset

Foto: SVT Bild och Sveriges Radio

 

– Det är fantastiskt att ett program kan leva så länge, det är grundidén som gör det tror jag. Vi har inte ändrat något på 50 år – repertoaren har ändrats men idén består. Däremot ser vi att tekniken har fört folk närmare. Lyssnarna melodikryssar tillsammans och 50 000 nås varje lördag via sociala medier, säger Anders Eldeman som varit programledare sedan 1996 och även är den som konstruerar kryssen.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

För Anders Eldeman var det självklart att jubileumssändningen skulle göras ”live” tillsammans med lyssnarna.

– Mina roligaste minnen är alla möten med våra lyssnare utanför radiostudion. Därför ville jag passa på och fira ordentligt med våra lyssnare på plats i Malung och hoppas på stort publikstöd, säger Anders Eldeman.

Fakta om Melodikrysset:

Melodikrysset startade 1965 med Peter Granberg som programledare, Anders Eldeman har lett programmet sedan 1996.
Melodikrysset har 1,6 miljoner lyssnare varje vecka.
Sedan 2002 har det funnits möjlighet att melodikryssa på hemsidan och på senare år även via melodikryssets egna app för smarta telefoner.
Varje vecka kommer det in mellan 35 000 och 50 000 lösningar.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…