Annons
Annons


Mia Skäringer i mystisk historia


Mia Skäringer har huvudrollen i SVT:s nya dramathriller

Mia Skäringer spelar huvudrollen som Vera i SVT:s nya dramathriller Ängelby som spelas in i Trollhättan och Vänersborg under våren. Huvudregissör är Molly Hartleb (bl a Hinsehäxan och Tjockare än vatten – premiär i SVT1 27 januari). För manus svarar Johan Kindblom och Tomas Tivemark (Guds tre flickor, Svensson Svensson-filmerna, Bamse och tjuvstaden). I övriga roller ses bland andra Göran Ragnerstam, Joel Spira, Jessica Zandén, Danilo Bejarano och Anna Bielkerud som i år vann en Guldbagge för bästa kvinnliga biroll i Hotell. Ängelby sänds i tolv delar i SVT1 med planerad premiär under hösten.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

– Vera är en oskuldsfull, varm och jordnära kvinna, som får sitt liv raserat och tvingas börja om, säger Mia Skäringer om sin roll. Historien är mystisk och oväntad vilket tilltalar mig, då man inte kan förutse vad som skall hända eller varför.

Vera har levt ett till synes behagligt liv, med make, villa, barn och ett okej jobb. Så förlorar hon allt i ett slag. Maken lämnar henne för en annan kvinna. Hon förlorar jobbet som maken fixat. Villan ska säljas. Desperat söker Vera nytt arbete och får ett enda svar. Ett kontorsjobb i Ängelby, en liten ort mitt i Sverige. Det blir hennes halmstrå, en chans att få börja om. Nästan utan att tänka packar hon in barnen i bilen och ger sig iväg.

Precis innan hon är framme händer det. Hon kör på en pojke. I chock konstaterar hon att pojken är död. Men var det verkligen hon som dödade honom?

Vera har knappt hunnit in i byn innan hon är centrum i en mordgåta med många märkliga dimensioner. Vad är Ängelby egentligen för en plats? Och vad har byborna för relation till den stora stenen strax utanför byn?

Veras liv flätas sakta samman med bybornas. Hennes chef Torsten (Göran Ragnerstam) ordnar både bostad och en lokal där han föreslår att hon kan öppna ett spa. Poliskommissarien Amos (Joel Spira), som utreder pojkens död, tar Vera under sina vingars beskydd. Jakob (Jonas Sjöqvist) hjälper henne att laga bilen. Men han har också en plan för Vera. Det är ingen slump att hon har kommit till Ängelby.

Ängelby produceras av Tre Vänner/Svensk Filmindustri i en samproduktion mellan SVT, Tre Vänner/Svensk Filmindustri och Film i Väst. Ängelby

 


(2)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…