Annons
Annons


Michael Jacksons läkare berättar i TV-dokumentär


Läkaren Conrad Murray dömdes som vållande till Michael Jacksons död.

Förra veckan dömdes läkaren Conrad Murray till fängelse för vållande till Michael Jacksons död. Nu kommer en dokumentär där Conrad Murray berättar om sitt och Michael Jackson förhållande.

Artisten Michael Jackson avled 25 juni 2009 med en överdos av det lugnande medlet propofol i kroppen. Förra veckan dömdes Jacksons läkare Conrad Murray för vållande till annans död och han riskerar nu upp till fyra års fängelse.

Annons

Läkarens egna ord
I denna nyproducerade dokumentär får tittarna höra den dömde läkarens egna ord om hans behandling av och vänskap med ”The King of Pop”. Murray ger även en exklusiv redogörelse för vad som hände dagen då Jackson dog. Filmen är gjord av det välrenommerade brittiska produktionsbolaget October Films.

Inget försvar
Dokumentären bygger på hundratals timmar av intervjuer som gjorts med Conrad Murray under två år. Filmteamet har även haft unik tillgång till försvarets material eftersom Murray och hans försvarsteam har avstått att upprätthålla den sekretess som en advokat och en klient normalt har. Dokumentären ska enligt skaparna inte ses som ett försvar för läkaren Murray, utan som en berättelse om en vänskap som slutade med ett tragiskt dödsfall.

Speciell vård
I filmen får vi lära känna läkaren och höra om den särskilda vänskap som han och Michael Jackson hade. Han berättar också om den speciella vård som stjärnan krävde och hur deras vänskap skapade en tillit och närhet som till slut ledde fram till en katastrof.

Michael Jackson och Doctor Murray – en farlig relation: Tisdag 15 november, kl 22.00. SVT1


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…