Annons
Annons


Michael Treschow gäst i Min sanning

I serien ”Min sanning” intervjuar Anna Hedenmo kända personligheter. Kvällens gäst är företagsledaren Michael Treschow, som berättar om hur han avskedade tusentals anställda på Ericsson.


Anna Hedenmo intervjuar företagsledaren Michael Treschow. Foto: David Herngren/SVT

Anna Hedenmo intervjuar företagsledaren Michael Treschow. Foto: David Herngren/SVT

I ”Min Sanning” berättar företagsledaren Michael Treschow om hur han fick smeknamnet ”Mike the Knife” för att han avskeda tusentals anställda.

Han berättar också om hur han gick på ett 70-tal möten för att övertyga investerare att tro på ett sviktande Ericsson. Tack vare hans insatser fick företaget in tillräckligt med kapital för att räddas.

Annons

– Sen kom nästa stålbad för ni skulle göra er av med 20 000 anställda på Ericsson, säger programledare Anna Hedenmo i programmet.

Gilla Allas.se på Facebook

– Ja, vi gick från 110 000 till 45 000 på två och ett halvt år i världen och 20 000 i Sverige, svarar Michael Treschow.

I programmet går Michael Treschow även tillbaka till sin uppväxt och nämner tiden på Lundsbergs internat. Där fick han utstå både översitteri och förtryck – och utsatte även andra för detsamma.

Min sanning: söndag 14 februari kl. 20.00 i SVT 2 (del 6 av 10)

Läs också: Här är alla årets gäster i Min sanning!

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons

  • Peter Andersson

    Michael Treschow har aldrig förstått hur man vänder ett företag med hjälp av den kompetens som fanns i företagen. Michaels tilltalsnamn ”Mike the Knife” är mer än välförtjänt. Tyvärr har han fördärvat enormt mycket genom att inte förstå hur kompetenta människor fungerar och aldrig haft den rätta känslan för hur man bygger bra bolag. Den som befordrade Michael gjorde det största misstaget, Michael är tyvärr en av de största nollorna när vi tittar tillbaka på svenska industrihistoria.


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…