Annons
Annons


Nya hemligheter avslöjas i Midnattssol

Nu är det dags för ett nytt avsnitt av tv-serien Midnattssol!


Midnattssol

Midnattssol. Foto: Ulrika Malm/SVT

En man mördas brutalt mitt i den majestätiska fjällvärlden norr om Kiruna. Offret visar sig vara fransk medborgare och mordutredaren Kahina Zadi beordras upp från Paris till Kiruna.

Tillsammans med Anders Harnesk, åklagare av samisk börd, inleder hon en utredning som snart får svindlande proportioner.

Annons

Den känsloladdade thriller-serien Midnattssol är skapad av Mårlind & Stein (Underworld Awakening, Känn ingen sorg) och i huvudrollerna ses Gustaf Hammarsten (Våra vänners liv, Brüno, Tjuvarnas jul) och den franska skådespelerskan Leïla Bekhti (En profet, Källan, Innan frosten).

Avgrund av hat

Fransmannens död visar sig bara vara det första i en serie bestialiska och symbolladdade mord som öppnar en avgrund av hat och konflikter där alla kan vara mördare eller offer.

Anders Harnesk gör allt för att utredningen inte ska slita sönder det lilla gruvsamhället. I sin jakt på mördaren tvingas Anders och Kahina, som är av berbisk-algerisk härkomst, konfrontera sina ursprung som de båda valt att förneka. Något som också för dem närmare lösningen.

I övriga roller ses bland andra Peter Stormare, Richard Ulfsäter, Göran Forsmark, Jessica Grabowsky, Albin Grenholm, Sofia Jannok och Maxida Märak.

Midnattssol, del 4:

Skadad och utmattad hålls Kahina fången av den förvirrade och drogpåverkade Bangkok Jori som erkänner att han sålt örterna som dödade åklagare Burlin.

Tillbaka i Kiruna blir Kahina uppsökt av en hotfull fransman som kräver att hon håller honom informerad om allt i utredningen. Kimmo och hans närmaste gruvarbetarkollegor får alla en videofilm i sina mobiler som chockar dem. Någon vet vad de har gjort.

Midnattssol: söndag 13 november kl. 21.00 i SVT1 (del 4 av 8)


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…