Annons
Annons


Miljoner mammor firas till tusen

Söndagen den 31 maj är en dag för Sveriges 2,8 miljoner kvinnor och deras drygt 5,9 miljoner barn att fira tillsammans. I Sverige har vi uppmärksammat Mors dag sedan 1919 och ända sedan dess har den varit förknippad med blommor. Det finns få saker som förmedlar kärlekens budskap på samma vis som en levande planta.


Mors dag

Mor uppskattar att få en vacker blomma på söndag. Foto: Blomsterfrämjandet

2,8 miljoner mammor kan i Sverige bli uppvaktade på Mors dag. De allra flesta av dem har två barn medan en av fyra mammor har ett barn. Nästan 300 mammor har fler än tio barn! Av alla mammor som kan fira på söndag är det ca 50 000 som gör det för första gången.

Annons

Mors Dag är en dag att visa sin mamma extra uppskattning och skämma bort henne en smula. Blommor är alltid uppskattat och vi ger här några tips på fina morsdagspresenter som passar olika personligheter.

Gilla Allas.se på Facebook

Balkongväxter – för den pyssliga

En ljuvlig present är blommor till balkongen och såklart allra helst planterar ni dem tillsammans. Härliga balkongväxter i maj är hortensia, pelargoner och kryddväxter. Komplettera gärna planteringen med något som hänger ner över balkongkanten som murgröna, silvernjurvinda eller slideranka.

 Mårbackapelargon för den inredningsintresserade

Pelargonen är Sveriges populäraste krukväxt. En som passar såväl i den modernaste lägenhet som i det lilla torpet på landet är Mårbackapelargonen. Välj gärna ’Farbror Harald’ som är den äkta Mårbackapelargonen med ett charmigt lite spretigt växtsätt och ljuvt rosa blommor. Ståndarna är rosa med rostfärgat pollen och blomsamlingarna bjuder på en underbar lystert.

 Krukväxt på burk – för den coola

En cool krukväxt för den urbana mamman är kornettblomman. Blommorna sitter på långa graciösa stänglar som gör att det ser ut som om blommorna svävade över bladen. Blommorna är otroligt vackra, trattformade och finns i många nyanser av rött, vitt, violett, blått och rosa samt fantastiska tvåfärgade kombinationer. Placerad i en konservburk blir det en skön kontrast mellan rå aluminium och vackra blomman. Andra roliga blommor för storstadsmamman är gerbera och begonia, samt gröna bladväxter placerade i spännande kärl.

 Ampel – för den trädgårdsintresserade

Amplar är en fin present till mamman som tycker om att vara ute och pyssla i sin trädgård eller på balkongen. Klassiker i ampel är surfinia, småpetunia, lobelia, hängpelargon och snöflinga. Otroligt fina i ampel är också svartöga, begonia och femtunga. Ampel med smultron och jordgubbar är inte bara vackert utan också gott att äta…

 Glöm inte kort och kasse…

Ett fint kort med några ärliga tankar uppskattas av mammor. Extra fint blir det att välja en vacker kasse eller ett tjusigt papper att vira in blomman i.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…