Annons
Annons


Min man är dålig i sängen – Vad skulle DU ha gjort?

Rätt eller fel? I relationer hamnar vi ibland i svåra situationer där det inte är självklart vad som är bäst att göra. I sommar har vi en reportageserie, "Vad skulle du ha gjort?", som handlar om sådana moraliska dilemman. Tredje och sista delen handlar om man kan säga till sin partner att han är tråkig i sängen? Du kan också vara med och dela med dig av din åsikt och tävla om fina priser.


min-man-ar-dalig-i-sangen

Jag vill inte följa med min man på sexresa!

Stånk och stön och där var det klart…
Min man har aldrig varit en stor älskare. Jag har verkligen försökt blåsa liv i erotiken men det blir inte bra. Nu vill han åka på en sexresa – men det vill inte jag!

AV NINA LJUNGBERG FOTO: SHUTTERSTOCK

Annons

Alltsedan första dagen vi träffades har det varit vi två. Vi förlovade oss snabbt, flyttade ihop, gifte oss och några år senare fick vi barn – rena rama tomtebolyckan med villa, vovve och Volvo. Allt perfekt på ytan och inga större kontroverser under heller. Min man var nämligen konflikträdd och stoppade hellre huvudet i sanden än gick in i några bråk. Och även om det var hans snällhet som jag föll för så blev allt så lugnt att det gjorde mig ”galen”.
För att något skulle hända försökte jag ibland provocera fram reaktioner, ställa orimliga krav, kräva snabba besked, men min man svarade alltid lika snällt: ”Bestäm du, du vet bäst, gör som du vill.”
De enda bråken som förekom var de i mitt eget huvud, där pågick en ständig konflikt om mitt äktenskap innehöll allt som jag ville få ut av en relation. Ena halvan längtade efter mer spänning och framför allt passion medan den andra hävdade att jag var otacksam. Min man var nöjd, med allt och med mig. Men jag led – för att han var så tråkig i sängen.

Har en vibrator

Att vi lyckades få barn var ett under. Initiativen för sex kom alltid från mig och jag prickade nog in exakt de dagar som jag var fertil för vi gjorde inte många försök. Vårt samliv var inga spännande eller heta möten.
Jag visste precis vad som väntade. Lite pillande här, lite tafsande där, samma ställning och lika långa/korta samlag varje gång. Trots att jag försökt visa och berätta hur jag ville bli smekt var han inte särskilt mån om att jag skulle bli tillfredsställd. Han såg till att han själv fick utlösning och var sedan nöjd med sin insats. Känslolöst och mekaniskt. Jag visste precis när jag kunde börja räkna ner: 10, 9, 8, 7… stånk och stön och där var det klart… han rullade av för att sova.
Tack och lov för vibratorer. Väninnornas gåva till mig var min räddning. För även om jag klagade på makens förutsägbarhet så var pålitligheten hos min massageapparat något jag uppskattade mycket.
Av någon konstig anledning fortsatte jag ändå att hoppas på ett mirakel i samlivet. Av honom önskade jag mig en sensuell present på min 40-årsdag. I min fantasi såg jag hur jag knöt upp breda sidenband runt ett paket med lock. Inuti fanns prasslande papper och en lång röd ros (utan taggar) tillsammans med ett läckert set av röda och silkiga underkläder och min mans ögon glittrade av förväntan att se mig bära dessa.
Vet ni vad jag fick? Ett års städhjälp!
Han hade troligen hört/läst att det bästa förspelet är ett välstädat hem. Så nu kommer det en barsk och tystlåten kvinna och tar hand om vår smuts. Praktiskt, men långt ifrån erotiskt laddat.
Min saknad efter närhet, bekräftelse, intimitet och samhörighet var så stor att jag övervägde skilsmässa. Jag försökte prata med honom om detta och hoppades på en reaktion, lite drama. Men allt han sa var att han tyckte att vi hade det bra i sängen och att han inte ville skiljas. I stället för separation bestämde vi oss för att gå till en sexterapeut.

Pinsamt rollspel

Vi gick dit, jag pratade och min man höll med oavsett vad jag sa. Terapeuten upplevde att det fanns en stor potential i vårt förhållande – tja vad skulle hon säga, vi betalade ju henne dyrt.
Hon hade massor av idéer och vi fick hemläxor som vi lydigt utförde. Vi köpte sjalar att använda till ögonbindel och fastsättande av händer och fötter. Vi turades om att ta rollen som aktiv/ge njutning och passiv/ta emot. En uppgift var oralsex – vilket min man aldrig tyckt om att ge. Trots ögonbindel märkte jag hur han fick kväljningar vilket fick mig att känna mig ännu mindre åtrådd
En annan läxa var rollspel. Vi klädde upp oss och stämde träff på en bar. Där skulle vi låtsas att vi aldrig träffats förut och börja flirta med varandra. Det var så pinsamt!!! En mycket märklig och stel situation. Vi var lika generade båda två. Det ledde inte fram till hetare sex. Nu var vårt samliv så torrt och intetsägande att jag gav upp mina försök.
Men då vaknade gubben till liv minsann. Plötsligt blev han angelägen. Han försökte skapa en romantisk stämning, köpte blommor, ordnade med middagar och försökte hålla min hand när vi var på bio. Sött, men konstigt. Han viskade upphetsande ord i mitt öra och flåsade mig i nacken på fredagskvällen och ville gå till sängs. Jag sa: ”Tack, men nej tack.”
Nu har han bokat en romantisk weekendresa till Provence – för bara oss två. Han har ordnat med barn- och hundvakt. Allt är betalt och klart samt tydligt meddelat att syftet med resan är att vi ska ha sex. På ett handskrivet kort hade han beskrivit sina förväntningar på vad vi skulle göra i sängen och kravet för resan var sex minst morgon, middag och kväll.
Det värsta är att jag alltid har drömt om att få åka till Frankrike, och framför allt till Provence. Det finns med på min Bucket-list. Jag vill besöka små gulliga byar och se Frankrikes fantastiska landskap. Att få åka till Provence är något jag hade uppskattat enormt mycket om det inte varit detta med att han förväntar sig att vi ska ha sex.

Kan inte låtsas

Hela min kropp skriker NEJ, NEJ, NEJ jag vill inte, kan inte, det går inte. Jag kan inte låtsas känna sexlust för att få åka på min drömresa. Det blir så fel. Men samtidigt vet jag inte hur jag ska kunna tala om att jag inte vill åka på kärleksweekend när han har ansträngt sig så. Det kommer att såra honom. Jag överväger att åka men sedan skylla på något för att inte ha sex. Men hur ledsen blir han då, och jag känner redan skuldkänslor vid blotta tanken. Hur jag än gör så blir det fel. Hur ska jag komma ur det här? Kan man säga till sin snälla man att han är så tråkig i sängen att jag inte vill åka till Provence med honom?

Experten: Koppla av – men strunta i sex

Krav på sex tar bort hela glädjen med resan. Åk på semester bara ni två men undvik sex helt och hållet. Det kan föra er närmare varandra.

Allas sex- och samlevnadsexpert Nina Ljungberg

Allas sex- och samlevnadsexpert Nina Ljungberg

Att vara brutalt ärlig och säga ”du är så tråkig i sängen…” till en snäll, skör och konflikträdd man kan bli väldigt fel. Du vill inte heller såra honom samt har lätt att känna skuld. Men jag tror att jag ser en lösning på hur du kan både ”äta kakan och ha den kvar”.
Din man är i en fas då han griper varje halmstrå för att kunna behålla dig i sitt liv. Han gör allt i sin makt för att bli den man som han tror att du söker. Trots att han tidigare inte visat stort intresse för sensualism ger han dig en resa med krav på sex. Jag tror att tanken är god men det blir ju så fel. Det är stor varningsflagg på förpliktade gåvor, alltså presenter med krav på motprestation.

Var er själva

Att du får en resa under förutsättning att ni har sex kommer garanterat att döda även den minsta lilla gnista som skulle kunna tändas mellan er. Krav på sex tar bort hela glädjen med resan. Jag har sagt det förut och det tål att upprepas: Lust kan aldrig tvingas fram. Lust kan bara väckas.
Ändå rekommenderar jag att ni ska åka till Provence tillsammans. Men inte för att din man blir ledsen om du säger nej eller för att jag förordar att du ska ha sex i utbyte mot en resa. Däremot ser jag en möjlighet att få in lite ny energi i ert förhållande om ni kommer bort från vardagen och får mötas i en ny miljö där ni kan märka hur er relation har utvecklats. Ni får en chans att se nya sidor hos varandra och en möjlighet att utforska om intimiteten finns mellan er. Men det handlar inte om sex. Inga rollspel eller bondage-lekar så långt ögat når – ni ska bara vara er själva.
För när det kommer till sex så glöm det, stryk det från att göra-listan, det är ett stort NO NO under er resa. Ni har så länge kämpat med att väcka åtrå och ni har provat så många olika vägar för att skapa nytändning att sex troligen blivit överladdat. Ni behöver i stället för att arbeta på ert samliv försöka hitta ett kravlöst förhållningssätt till varandra – utan fokus på sex.
Inför ett klart och tydligt sexförbud under resan och ni kommer garanterat att slappna av och kunna vara er själva. Det kommer att avdramatisera allt som sker mellan er och en kram, smekning eller ett ömhetsbevis blir just vad det är och inte förväntningar på mer och dessutom så undviks risk för skuldkänslor.
Allra först måste du prata med din man och förklara vad du känner inför resan. Det är viktigt att du tar samtalet i god tid innan avfärd så att ni inte går med olika förväntningar. Detta samtal går inte att hoppa över! Berätta att Provence är ett drömland du gärna åker till men inte under de premisser som han har målat upp. Tala om att du ser fram emot resan med honom men endast om du slipper krav på sex.

Skratta och njut

Att göra denna resa tillsammans måste kännas bra för er båda för att det ska bli en härlig och avkopplande vistelse. Och att njuta av en härlig, kravlös barnfri weekend kommer garanterat att göra mer gott för ert förhållande än framtvingat sex.
Känns det okej för din man att resa under de här premisserna är det dags att planera om i dagordningen. Den franska sängen ska ni använda för vila och sömn (inget sex!) och passa på att fylla dagarna med nyfikenhet och upptäckarlusta. Promenera eller cykla i doften av de lila lavendelfälten.
Ta ett svalkande bad eller besök en vingård och smaka på en fransk specialitet, även om detta råkar vara en stinkande ost, och försök att skratta och njuta tillsammans. Var närvarande i allt som sker. Bannlys samlag och umgås kravlöst så kommer ni att få en fin resa.

Tävla!

Håller du med vår sex- och samlevnadsexpert eller inte? Har du någon åsikt om vilket som är det bästa sättet att hantera en sådan här situation?

Tryck här för att dela med dig av vad du tycker och tävla om fina priser!


(7)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…