Annons
Annons


Minst 180 000 svenskar har testat S&M-sex

S&M växer i popularitet, främst bland kvinnor och yngre målgrupper. Många svenskar har åtminstone provat på med dessa sexuella preferensen i någon form.


Bondage - handklovar

Bondage är den vanligaste formen av S&M, enligt en undersökning av sexvanor.

Inspirerat av den fenomenala framgången av boken ”Fifty shades of Grey” av E. L. James, har C-Date, Europas största casualdejtingssajt, genomfört en undersökning om sadomasochism.

– Vi har frågat våra svenska medlemmar om deras attityd och erfarenhet av S&M, och resultat visar ett stort intresse framförallt bland kvinnor och yngre människor, berättar Ingvild Burgkardt, nordisk chef på casualdejtingssajten C-date.

Annons

Fler än hälften gillade S&M
I undersökningen sade 58 % av alla tillfrågade svenskar att de hade testat sadomasochism, åtminstone på punkten att bli bundna under sexet. 11 % svarade att sex inte är roligt utan smärta; 18 % svarade att de hade testat; 29 % svarade att de hade lite erfarenhet och att bli bunden är ok och 41 % svarade att det var inget för dem.

Sverige högt upp
Svenskarna ligger ganska långt uppe på listan över länder som gillar S&M mest. Hela 54 % av de tillfrågade svenskarna är positivt inställda mot S&M, jämfört med endast 32 % av italienarna, som är den mest konservativa befolkningen. Spanjorerna är mest förtjusta i S&M och med 84 % positiva svar kan de kallas för Europas S&M-fantaster.

Kvinnor mest positiva
Resultaten visar att kvinnor är något mer förtjusta i S&M än män, där flera kvinnor inte bara har experimenterat, utan även är entusiastiska över det. 65 % av kvinnorna har experimenterat S&M jämfört med 57 % av män.

– Något fler kvinnor än män har ägnat sig åt S&M, ett intressant resultat med tanke på att den stora succén av bästsäljaren ”Fifty shades av Grey” av E. L. James inte har översatts till svenska än, berättar Ingvild Burgkardt, nordisk chef på casualdejtingssajten C-date. Vi upplever att kvinnor genomgår en ny ”sexuell frigörelse” på nätet: de tar för sig i sexlivet och vågar förverkliga sina fantasier, även i sängen. Det ser vi på vår sajt, där våra medlemmar främst är kvinnor över 30 år som söker kravlösa äventyr på nätet, det som kallas för casualdejting.

Ju yngre desto mer äventyrliga
Studien visar också ett överraskande resultat: det är yngre personer som är mest benägna att ägna sig åt S&M, även om de uppenbarligen har haft mindre tid att experimentera i sexlivet:

  • 60 % av de under 35 år har experimenterat S&M
  • 54 % av de mellan 36 och 50 år har experimenterat S&M
  • 48 % av de över 50 år har experimenterat S&M

– Det blir intressant att se om S&M blir ännu mer populär bland svenskarna efter att ”Fifty shades of Grey” har släppts på svenska i november, säger Ingvild Burgkardt.

Om undersökningen: Undersökningen genomfördes i Europa och Brasilien från den 21 augusti till den 21 september 2012, med 1274 tillfrågade av Sveriges 300.000 C-datemedlemmar och totalt 41 184 totalt i elva europeiska länder och Brasilien.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…