Annons
Annons


Misären i spåren av OS i Ryssland


I söndagskvällens Sportspegeln visas ett reportage från Sotji, Ryssland, där Marie Lehmann varit för att se hur förberedelserna inför det kommande vinter-OS:et går. Det hon möter är människor som lever i misär på grund av historiens hittills dyraste OS – det talas om en kostnad på 51 miljarder dollar.

Annons

– Vi är levande begravda. OS-vägen ska vara klar i tid. Det är viktigare än mänskligt lidande, säger Julia Saltikova som bor där den nya vägen och järnvägen till OS-staden Sotji går. De har helt enkelt blivit instängda.

Julia Saltikovas familj har inte blivit erbjudna kompensation eller alternativt boende. Hennes släkt har bott på just den här platsen i Sotji i fem generationer. När SVT:s team ska ta sig ”hem” till Julia måste de parkera på ena sidan motorvägen och sedan klättra över mitträcket på vägen för att nå huset. Det fungerar nu, men när motorvägen väl öppnas vet Julia inte hur hon och hennes familj ska ta sig till skolan eller hem. Kvar vid huset står en beigefärgad Lada som numera används som klätterställning av Julias barn, eftersom det inte längre finns någon väg att köra till och från bostaden på.

SVT1 söndag 15 september kl 19.00

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…