Annons
Annons


Mitt liv förändrades när jag blev förgiftad av brunnsvattnet

När Titti blev gravid testade de sitt brunnsvatten och det bedömdes som otjänligt. Sex år senare blev hon svårt sjuk, och ingen förstod varför. Nu vet Titti vad gifter kan ställa till med och det gav henne en helt ny syn på livet.


Det tog Titti några år att komma tillbaka efter sjukdomen.

Det tog Titti några år att komma tillbaka efter sjukdomen.

Titti är tacksam för att hon blev sjuk

AV STINA HELMERSSON FOTO: EWA STACKELBERG

När Titti Nordieng, 51, blev svårt sjuk stod läkarna handfallna. Kroppens funktioner gick på sparlåga. Hon kunde varken sova eller äta, orkade ingenting.
– Jag var riktigt sjuk och visste inte hur jag skulle ta hand om mina barn, säger Titti.
Ingen förstod vad som låg bakom.
Sjukdomen, som förändrade hennes liv, slog till med full kraft 2010.
– När jag kom till vårdcentralen pratade jag osammanhängande och var förvirrad. Hjärnan var på semester och jag var helt speedad. Tungan hade en grönaktig beläggning och lukt- och smaksinnet var borta. Synen skymdes av grå fläckar, jag luktade illa och varje gång jag åt höll jag på att förlora medvetandet. Leder och muskler värkte och i öronen ringde tinnitus.
Läkaren trodde först att Titti hade ämnesomsättningssjukdomen hypotyreos. Olika prover togs men man hittade inga större fel och hon ordinerades vila. Men det hjälpte inte för hon kunde inte sova.
Titti uppsökte flera läkare och specialister utan att få en diagnos. När det var som värst flyttade hon hem till sina föräldrar.
– Jag gick korta myrstegspromenader med mamma medan hon pekade på olika blommor och frågade om jag kom ihåg namnen. Jag var rädd, men mamma som har en stark intuition sa: ”Du kommer att bli bra!” Det var en stor tröst.

Förorenat brunnsvatten

Titti beskriver hur hela hon kändes smutsig.
– Kroppen kändes som en gödselstack!
Tills slut bestämde hon sig för att gå till en alternativterapeut.
– Där gjorde jag en så kallad skio-scanning, en sorts elektrisk frekvenstest på alla organ. Det gjordes även andra tester och det upptäcktes att jag hade överväxt av parasiter i kroppen, candidasvamp i mag-tarmsystemet och överbelastning av tungmetaller, kvicksilver från amalgam. Dessutom hade jag en fästinginfektion, neuroborrelia.
Titti funderade på var allt kommit ifrån och kom ihåg att hon och hennes före detta sambo en period hade bott i ett hus med eget brunnsvatten.
– När jag blev gravid skickade vi in vattenprov till kommunen för kontroll. Provet visade att vattnet var otjänligt och bland annat innehöll höga halter av E coli-bakterier. Vi blev rekommenderade att varken diska eller borsta tänderna i vattnet och framför allt inte dricka det!
Titti slutade dricka vattnet, kände sig inte sjuk och tänkte inte mer på det förrän sex år senare. Då insåg hon att hennes hälsoproblem kanske satt fart på grund av föroreningarna i vattnet.

Lyssnar på kroppen

Det tog några år att bli frisk med hjälp av både läkare och alternativmedicin. Titti genomgick bland annat flera olika detoxutrensningar, tog kosttillskott, fick energimedicin. Läkare gav henne en antibiotikakur och tandläkare gjorde en amalgamsanering av tänderna.
– Det var en riktig rensningsprocess och sedan gällde det att bygga upp sig både fysiskt och psykiskt, säger Titti. Genom alla behandlingar blev jag bättre steg för steg.
Hon började äta naturlig, ekologisk mat och mer grönsaker och frukt.
– Och jag har lärt mig att lyssna på min kropp och är i dag mycket mer uppmärksam på om något känns fel. Jag vilar när jag är trött och ser till att vara utomhus och röra på mig. Nu mår jag bra genom en ny hälsosam livsstil, men framför allt för att jag har förnyat min syn på mig själv och mitt liv.
Titti ville även hitta sätt att må bättre psykiskt.
– Jag ville bli gladare, mindre orolig, en bättre förälder och lita på min magkänsla. Jag har upptäckt att själtillskott är minst lika viktigt som kosttillskott. Kropp och själ hänger ihop. Jag tror vi blir vad vi tänker och känner i vår inre värld. Tankens och fantasins kraft är väldigt starka.
Sjukdomen blev en vändpunkt för Titti.
– Jag är så tacksam att jag överlevde. För mig blev det väldigt viktigt att undersöka vilka möjligheter vi har att ta vara på våra liv och må bra. Många gånger går man på i gamla hjulspår. Drömmar läggs åt sidan. Rädsla och gammal vana hindrar oss. Krämporna kommer smygande. Ofta sitter vi fast i gamla tankemönster från barndomen. Och vi upprepar samma mönster utan att reflektera och mår allt sämre. Allt känns hopplöst och det skapar stress.

Förebyggande friskvård

För Titti tog det några år att återfå hälsan, men erfarenheten gav henne ny motivation i livet. Under resans gång har hon startat eget företag som kommunikatör, utbildat sig inom applicerad kvantfysik (dvs kvantfysiska upptäckter applicerat på människans medvetenhet) och till diplomerad livsstilscoach.
För några år sedan skrev hon livsstilsboken ”På väg mot 95 procent mer människa”, där hon ställde frågan hur det skulle bli om vi började fokusera mer på förebyggande friskvård i stället för bara sjukvård.
– När man kommer upp i 40-årsåldern är det många som känner sig trötta och får värk i kroppen, hjärnan är ofta på semester, magen bråkar. Kroppens signaler är helt enkelt ett kvitto på det liv man levt och de tankar man tänkt om sig själv. Att hålla koll på hur kroppen och själen mår borde egentligen vara lika naturligt som att serva bilen, säger Titti.
Hennes bok innehåller konkreta tips och övningar för att hålla hjärnan pigg och klar, kunna hantera stress, äta mat som läker och renar samt att utforma livsmål och skapa bättre relationer.
I dag jobbar Titti som författare, coach och kommunikatör och bor med sina två tonårssöner i en lägenhet i Göteborg.

Stort intresse för boken

Boken ”Livet – med kvantfysiska glasögon”kom ut i somras, väckte stort intresse och blev en försäljningssuccé som toppade nätbokhandelns listor.
– Boken tar med läsaren in i kvantfysikens värld och ställer frågor som får oss att fundera över om det vi lärt oss om verkligheten stämmer. Tänk om vi kan påverka våra liv och vår hälsa mer än vi tror. Tänk om det finns en verklighet där människan står vid kontrollbordet och drar i spakarna i stället för att vara offer.
Boken beskriver kvantfysiska upptäckter och innehåller olika övningar.
– Vi vill visa hur mental träning, mindfulness, tankens kraft med mera går att förklara rent vetenskapligt. Det vi berättar om baseras på den senaste vetenskapen och tusentals publicerade studier. Det tillsammans med våra personliga reflektioner hoppas jag kan ge inspiration till egna reflektioner. Jag tror att vi mår bäst när vi söker våra egna vägar och litar till oss själva, säger Titti.
Samtidigt menar hon att vetenskapen kanske inte har alla svaren på de existentiella frågorna.
– Det låter kanske konstigt. Men för mig handlar livet om att pröva och uppleva. Utifrån det jag prövar i mitt liv skapar jag min egen sanning som jag lever efter. Den förändras i takt med min utveckling. Och den ser olika ut för olika människor, säger Titti.
Hon anser att vi utvecklas genom de svårigheter vi möter.
– Om jag inte blivit så sjuk hade jag inte kunnat skriva dessa böcker. Jag trodde aldrig att jag skulle komma till en punkt där jag kände mig tacksam för detta, men så är det nu.

Annons

Vad är kvantfysik?
Det är en gren av fysiken som utvecklades omkring sekelskiftet. Teorier som generellt beskriver fysiska lagar som gäller i mycket små system, mikrokosmos, till exempel atomer och elementarpartiklar.

”Livet – med kvantfysiska glasögon”…
…blev en bästsäljare men har även fått en del kritik, från bland annat forskare, där man kritiserar påståenden i boken om att till exempel sjukdomar som cancer, ebola och alzheimer inte finns, att man utlovar mirakler och att man med kvantfysik kan ”beställa” olika typer av framgång.

Titti Nordiengs kommentar:
Om sjukdom: Här uppstod ett missförstånd. Det är viktigt att skilja mellan frågan om sjukdomar finns och vad de egentligen är. Att sjukdom finns det vet vi. Men vad är egentligen sjukdom? För mig har det varit en hjälp att försöka förstå sjukdom och se den som information med budskap. I boken delar jag erfarenheter och tankar jag lärt på min väg mot hälsa. Om det kan vara till hjälp för en medmänniska var de ju inte meningslösa. Boken ställer frågor om vad sjukdom är och vad vi kan göra för att finna vår väg till hälsa.
Om mirakel: Ja, tänk om mirakel är något vi alla kan skapa… Boken innehåller ett kapitel om hur vi kan använda vår fantasi och våra känslor för att skapa. Det syftar till att hjälpa oss att må bra, tycka om oss själva och komma vidare med sådant som kan ligga i vägen för det vi vill uppnå. Boken som helhet utforskar även mirakel och skapande med inspiration från de studier boken tar upp.
Om kritiken: Mediedebatten har gett mig insikt om att när något vi tror på ifrågasätts reagerar vi ofta med starka känslor. Sokrates menade att äkta visdom kommer till oss när vi inser hur lite vi förstår. Jag tänker att så länge ingen har den universella sanningen om människan och världen är vi fria att, i respekt inför varandra, ställa frågor och fundera.

 

 

LÄS OCKSÅ


(236)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…