Annons
Annons


Mitt Sverige – premiär för ny kulturserie i SVT

I SVT:s nya serie ”Mitt Sverige” tar programledarna Ylva Hällen och Stephan Wilson tempen på ett land i förändring. Olika människors egna berättelser står i centrum, utan kommentarer från politiker och proffstyckare.


Programledare är Ylva Hällen och Stephan Wilson. Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

Programledare är Ylva Hällen och Stephan Wilson. Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

Vad driver unga män till ilska, hat och våld? I det första avsnittet av ”Mitt Sverige” följer vi med på en fotbollsmatch – så kallad högriskmatch – mellan AIK och IFK Göteborg.

Vi möter också Tobias som tidigare varit aktiv nazist, men som nu reser runt i Sverige och berättar om hur han förändrats. Avslutningsvis beger vi oss till Malmö och träffar ungdomar som helt tappat tron på det svenska samhället.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

– Att träffa en före detta nazist är nog det svåraste mötet jag varit med om. Jag har aldrig träffat någon som valt en så extrem väg. Men jag vill förstå och lära känna, vara nyfiken på riktigt och inte döma i förväg, säger Ylva Hällen, som tillsammans med Stephan Wilson leder programmet.

Ideellt arbete

I det andra avsnittet möter vi två personer som tar vid när samhället inte räcker till. Till exempel Rebecka, som lägger en stor del av sin tid på att hjälpa ensamkommande flyktingbarn.

Vi besöker även Klöverträsk där byborna gått samman och själva bygger boende till unga och gamla. Dessutom träffar vi en av alla dem som vet hur anhörigvård kan ställa hela livet på ända.

Mitt Sverige: tisdag 25 januari kl. 20.00 SVT 2 (del 1 av 9)

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…