Annons
Annons


Mjuk hud och fint hår med oljor från köket

Du behöver inte alltid köpa dyra skönhetsprodukter för att få en mjuk och härlig hud och ett vackert hår. Du kanske redan har vad du behöver i ditt kök! Här berättar fyra medarbetare från Allas om sina favoriter.


Mjuk hud med kokosolja

Kokosolja smälter vid ca 24 grader. Därför är den flytande i varma länder medan den oftast är fast och säljs på burk i Sverige.

Kokosolja

Kallpressad kokosolja är min absoluta favorit i kök och badrum. Förutom att använda den till matlagning använder jag den till att smörja kroppen, torra läppar, händer och fötter. Jag har inte provat än, men kokosoljan ska även gå att använda som hårinpackning.
Camilla, heminredning- och modeassistent

Annons

Kokosolja är trendigt just nu och passar till mycket mer än matlagning.

Gilla Allas.se på Facebook

Eftersom jag har både torrt hår och torr hårbotten brukar jag massera in en klick olja i hårbotten ett par timmar innan jag tvättar håret. Den spröda, torra känslan försvinner efter tvätt och håret blir mjukt igen.
Eva, layout

Mandelolja

Mitt tips ger baby-hy i ett nafs och jag har aldrig torr hy eller torra läppar ens i kallaste vintertid. Jag börjar med att torrskrubba kroppen med skrubbvante för att ta bort gamla, döda hudceller. Läppar, ansikte, lår, ben ja varhelst jag vill bli mjuk och smidig. Därefter doppar jag vanten i mandelolja och skrubbar igen. Mandeloljan anses vara den förnämsta till skönhetsmedel, men den är dyr. Mer prisvärd finns i mataffären bland de vanliga hushållsoljorna. Jag köper min på Ica, 250 ml för 55 kr.
Karin, trädgårdsredaktör

Solros- och rapsolja

Mitt bästa tips är att smörja in kroppen med solrosolja eller rapsolja i stället för att köpa dyra krämer. Det gör huden babymjuk!
Margaretha, redaktör


(70)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…