Annons
Annons


Mjuk krusbärskaka

Vit choklad balanserar krusbärens syrlighet perfekt. En saftig kaka som bakas utan bakpulver. Lättfixat och supergott.


Läcker kombination av bär och vit choklad.

Läcker kombination av bär och vit choklad.

 Krusbärskaka

12 bitar
Tid: ca 20 min + 1 tim i ugn

100 g margarin eller smör
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3–4 dl krusbär
100 g vit choklad

1. Smält matfett i en kastrull och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner det smälta fettet och mjölet i äggblandningen.

Annons

2. Bred ut smeten i en smord och bröad sockerkaksform som rymmer 1 1/2 liter.

3. Om krusbären är stora – dela dem en gång. Hacka chokladen grovt. Lägg krusbär och choklad över hela kakan.

4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175° ca 60 min. Täck med aluminiumfolie om kakan riskerar att få för mycket färg.

5. Låt kakan vila några min i sin form, vänd upp den på ett sockrat papper.

 Av Kristian Eriksson
Foto: Annika Broman

Baka flera mjuka kakor: Limekaka med kokos


(21)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…