Annons
Annons


Möbeldagar i Tibro

Möbelfabriker och -affärer i Tibro bjuder på fabriksförsäljning och specialerbjudanden till helgen. Under möbeldagarna brukar tusentals personer besöka Tibro på jakt efter allt från exklusiva designmöbler till prisvärda fabriksfynd.


Mija Kinning och Ernst Kirschsteiger. Foto:Carl Roberg Jonzon

Det finns även möjlighet att få en inblick i hur modern möbeltillverkning och kvalificerat hantverk går till och det bjuds på färgsprakande inredningsinspiration.

Inredaren Mija Kinning, programledare för Bygglov på TV4, har under året varit involverad i ett inredningsprojekt i Tibro som kommer att slutföras under möbeldagarna. Tillsammans med nio årskurs 3-elever på gymnasieprogrammet Inredning och hantverk bygger hon under hela lördagen och halva söndagen en utställningsmiljö, där möbler exponeras på ett spännande sätt. Temat är patchwork, d v s lappteknik.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Programledaren och formgivaren Ernst Kirchsteiger kommer att hålla en öppen inspirationsföreläsning om trender och tendenser inom formgivning och inredning på City Möbler kl 12 på söndagen.

Träbildhuggeri har spelat en stor roll i möbelproduktionen i Tibro i över 100 år och det har fortfarande en viktig plats i dagens tillverkning. Det här kommer att manifesteras på ett högst påtagligt sätt under årets möbeldagar genom att ett antal inbjudna bildhuggare tävlar inför publik under lördagen.

Var: i Tibro i Västra Götalandsregionen mellan Vänern och Vättern.

När: 1 och 2 oktober 2011.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…