Annons
Annons


MOJE 3 från Serbien: Vi vill se Öresundsbron!


Namn: MOJE 3: Nevena Bozovic, Sara Jovanovic och Mirna Radulovic.
Ålder: 18, 19 och 20 år.
Familj: Föräldrar och äldre syster / föräldrar / föräldrar och tvillingsyster.
Bor i: Kosovska Mitrovica, Serbien / Belgrad, Serbien / Subotica, Serbien.

Annons

Berätta om låten ni ska framföra.
Det är en positiv sång om kärlek, den beskriver alla dilemman när vi börjar bli förälskade, beskriver situationer vi alla varit i någon gång: om personen är rätt för mig, vad händer om det blir fel, ska jag vara mer försiktig med att visa all min kärlek, vad känner jag… och detta är vanliga tvivel som uppstår i början av de flesta romantiska relationer. Nevena spelar rollen som förvirrad flicka (refrängen börjar med: Håller jag på att bli galen, känslan är bekant hos alla som någonsin blivit kära). Sara och Mirna är rösterna utifrån, den ena uppmuntrar henne att ge sig hän i denna kärlek, den andra berättar om allt som kan gå fel. Men till slut är alla ense, att kärleken är överallt runt omkring oss.
Vem är ni som artister?
Vi är MOJE 3 – tre sångare från Serbien, den enda vokala trion på 58 ESC-tävlingar. Vi ska delta i första semifinalen 14 maj. Vår sång heter Ljubav je svuda, komponerad av Sasa Milosevic Mare (som också var med och skrev Molitva till Marija Serifovic som vann ESC 2007). Texten är skriven av Marina Tucakovic och vi kommer att sjunga på serbiska.
Obs! Nevena Bozovic är den första deltagaren någonsin i ESCs historia som har representerat sitt land både i Junior Eurovision och Eurovision Song Contest!
Hur förbereder ni er inför Eurovision Song Contest?

Vi förbereder oss genom att öva varje dag, att träna våra röster. Sedan tränar vi på koreografin, hur vi ska röra oss på scen och försöker förbättra allt inklusive våra vackra scenkläder, som är specialdesignade av den serbiska modedesignern Ana Ljubinkovic. Förutom alla officiella repetitioner, övar vi på vårt hotell så fort tillfälle ges.
Vad brukar ni göra precis innan ett framträdande?

Vi ser varandra i ögonen, ler och säger ”Allt kommer att gå bra”!
Vilken Eurovision Song Contest-vinnare genom åren är er favorit?
Marija Serifovic, vinnaren från ESC 2007 med sången Molitva.
Vad tänker ni på när ni tänker på Sverige?

Kungadöme, det tredje största landet i Västeuropa, Abba, Loreen, The Cardigans, Roxette, RedOne, hög levnadsstandard och väl utvecklad ekonomi, Alfred Nobel, Ingmar Bergman, Greta Garbo, Ikea, H&M, Volvo, Saab och Zlatan Ibrahimovic :). Vi ser fram emot att se Öresundsbron mellan Malmö och Köpenhamn!
Vad är ni mest stolta över i ert land?
Serbien är ett vackert, modernt europeiskt land med lång historia, unik kultur och traditioner. Det tar inte lång tid för utländska besökare att upptäcka Serbiens gästfrihet, öppenhet och värme från invånarna. Om du ser tillbaka på Serbiens deltagande i ESC så är vi stolta över våra placeringar de senaste sex åren som självständigt land: en förstaplats, en tredjeplats, en sjätteplats. Vi är också stolta över att europeisk media så väl som artister lovordar den utmärkta organisationen när ESC hölls i Belgrad 2008.

TRYCK HÄR för att lyssna på Serbiens bidrag!

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…