Annons
Annons


Molly Sandén: Jag fick stänga av känslorna för att inte bryta ihop helt

Molly Sandén har under vintern seglat upp som potentiell vinnare av hela Melodifestivalen - redan innan svenska folket hört hennes låt! Vår reporter träffade en glad Molly inför kvällens deltävling i Gävle.


molly-sanden

Av Festival-Johanna Svan
Foto: Stefan Johansson

Tredje gången gillt Molly?

– Ja, man får ju hoppas på det! Jag är lite vidskeplig så jag får ju hoppas att det funkar. Jag litar på universum helt enkelt.

Annons

Du är typ sjukt favorittippad, faktiskt till att vinna hela mellon i år, hur känns det?

– Åhh, no pressure liksom… Nej, men det är ju fantastiskt kul, jag har aldrig varit i den positionen förut så jag tycker bara det är så peppande att folk tror på mig! Dessutom redan innan de hört låten! Det är fint, för det måste ju betyda att folk liksom tycker om mig. Jag blir så otroligt rörd när jag hör det.

Gilla Allas.se på Facebook

– Nu hoppas jag att svenska folket inte blir besvikna när de hör låten och ser numret. Och att de verkligen röstar också. Vad oddsen säger och vad ni i pressen skriver spelar egentligen ingen roll. För jag går ju in i detta med precis samma förutsättningar som alla andra. Det är i kväll som räknas.

Är det någon skillnad i år jämfört med de andra åren du varit med?

– Jag känner mig som en annan person, jag är lyckligare idag! Jag har fått lite mer skinn på näsan. Första gången, när jag bara var 16 år, var jag ganska ny och lyssnade kanske lite mycket på vad alla andra sade.
– Andra gången var jag lite heartbroken och jag fick stänga av känslorna lite för att inte bryta ihop helt. Jag var lite trasig och kunde inte göra den här resan helhjärtat.

– Men nu i år känner jag mig sjukt harmonisk, jag mår bättre än någonsin och jag är jätteladdad!

Molly Sandén tävlar i Melodifestivalens fjärde deltävling med låten Youniverse som är skriven av Molly Sandén själv, pojkvännen Danny Saucedo och John Alexi.

youniverse-molly-sanden

 


(13)
(0)


Annons

 • Martin Liljeberg

  Igår ändrade vi texten på vår inofficiella nationalsång, som jag skrev tidigare så undrade jag vad syftet var. I min hjärna så är en nationalsång en hyllning till den mark man står på och till dem som byggde landet.

  Vikingarna som utforskade världen, karolinerna som tog terräng och odlingsområden som utmynnade i våra etablerade landgränser, de värnpliktiga som skyddade kusten under första och andra världskriget, arbetarna som jobbade i malmgruvor och stålverk.

  Det betyder ju att en (nationalsång) inte har något värde längre. Eftersom sången kan ändras, tolkas eller sjungas på ett annat språk (återigen vad fan är syftet?)

  En nationalsångs syfte är att på ett respektfullt sätt hylla den mark man står på, att ändra är ett övertramp då man stampar på de människor som byggt upp den nationen som man befinner sig i. Hur kan man inte förstå detta? Vad är syftet med att ändra/förenkla? Är det endast en sång som kan ändras och tolkas? Eller är det något mer?

  Soldater som stupat under Svensk fana i konflikter som sträcker sig från rikets födelse tills dess framtid, kan och sjunger nationalsången så som den är skriven.

  För övrigt kommer vi alla dö på jorden, då vi inte har etablerat en koloni på en annan himlakropp. Med hälsningar till Gina och Sarah


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…