Annons
Annons


MONICA Z största filmen i år


Filmsuccén MONICA Z har nått 500 188 biobesökare och de inspelade biljettintäkterna har uppgått till 44 737 338 kr, vilket gör MONICA Z till den mest sedda långfilmen på den svenska biorepertoaren hittills i år, bland både svenska och internationella filmer.

Annons

MONICA Z är ett långfilmsdrama om den berömda sångerskan och skådespelerskan Monica Zetterlunds dramatiska liv när hon slog igenom. Filmen skildrar en svensk nationalikon och stjärnas stora genombrott och blomstringstid på sextiotalet. En exceptionell artist som med unik närvaro levde ett liv på scenen samtidigt som ett turbulent kärleksliv dolde sig bakom rampljuset.

Det blev direkt succé för kritikerhyllade MONICA Z som redan under öppningshelgen tog sig in på Biotoppens första plats.

Sedan sin premiär den 13 september har filmen även sålts i ett stort antal länder utanför Norden som Japan, Frankrike, Taiwan, Hongkong, Estland, Tjeckien, Slovakien, Sydkorea, Grekland, Cypern, Turkiet, Kina och till flygbolag världen över. Filmen har också haft biopremiär i Norge och kommer att ha biopremiär i Danmark nästa år.

I rollen som Monica Zetterlund spelar långfilmsdebuterande och kritikerrosade Edda Magnason. Övriga stora roller gestaltas av Sverrir Gudnason, Kjell Bergqvist, Vera Vitali och Cecilia Ljung.

Filmen är regisserad av flerfaldigt prisbelönte Per Fly och baserad på ett originalmanus av Peter Birro.

 

 

 

 

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…