Annons
Annons


Morgans mission mot mobbning!

I kväll, måndag, är det premiär för "Morgans mission" där skådespelaren Morgan Alling har en mission ­ att upptäcka och motarbeta mobbning i en helt vanlig svensk skola.


Morgan Alling har en mission – att upptäcka och motarbeta mobbning i en helt vanlig svensk skola. Foto: Janne Danielsson/SVT

Morgan Alling har en mission – att upptäcka och motarbeta mobbning i en helt vanlig svensk skola. Foto: Janne Danielsson/SVT

Under några månader jobbar Morgan Alling och klass 8 C med att öka elevernas medvetenhet om kränkningar i deras vardag. Morgans mission är en tuff resa in i den svenska skolans värld där grova kränkningar frodas mellan elever.

Inte onda

Mobbning handlar inte om onda barn – utan om onda mönster. Den övertygelsen är grunden i dokumentärserien ”Morgans Mission”. Här får vi höra berättelsen om Morgans kamp för att göra något åt mobbning och kränkningar i skolor.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Men det är också berättelsen om hur eleverna i en helt vanlig skolklass, klass 8C från Norreportskolan i Ystad, under loppet av några månader skaffar sig nya kunskaper och erfarenheter som förändrar dem för alltid.

Kamp mot klockan

Till sin hjälp har Morgan en av Sveriges främsta mobbningsforskare – Björn Johansson. Tillsammans för de en kamp mot klockan i denna realityserie med stor igenkänning, mycket känslor och chockerande insikter.

Morgans mission: Måndag 5 oktober, kl. 20.00 SVT1 (1:5)

 

LÄS OCKSÅ


(42)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…