Annons
Annons


Härlig hallonmoussetårta


Hallontårta med chokladbotten

Ljuvlig sommartårta med hallonmousse och knaprig chokladbotten!

8–10 bitar
Tid: ca 30 min + ca 6 tim i kyl

Botten:
100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
6 dl rice krispies (frukostflingor, här används fullkorn)

Hallonmousse:
4 1/2 gelatinblad
300 g hallon
1/2+1 dl socker
3/4 dl pressad citronsaft och vatten blandat 50/50
3 dl vispgrädde
3 äggvitor

Annons

Garnering:
hallon
ev citronmeliss

1.  Hacka chokladen grovt och smält i en skål över sjudande vattenbad. När chokladen smält vänds rice krispies ner. Häll massan i en bakpapperstäckt form med löstagbar kant. Packa till så att det blir ett jämnt lager och ställ svalt för att stelna.
2.  Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 min. Koka upp hälften av hallonen med 1/2 dl socker och citronvatten. Rör ner de urkramade gelatinbladen och rör om tills gelatinet smält helt. Ta kastrullen från värmen och rör ner resterande hallon och låt svalna.
3.  Vispa grädden fluffig. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt 1 dl socker, lite i taget under fortsatt vispning tills det blir ett blankt och fluffigt skum.
4.  Vänd ner den inte alltför kalla vispgrädden i hallonmassan, lite i taget med stora tag, och till sist marängen. Bred ut moussen över bottnen i formen och jämna till. Ställ kallt för att stelna i minst 6 tim eller över natten. Toppa med hallon och garnera ev med citronmeliss.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…