Annons
Annons


Mums till gottebordet!

Plommon i rom överdragna med choklad och pistaschnötter är suveränt julgodis!


hemlagat julgodis

ca 25 bitar
Tid: ca 1 tim + marinering

12–13 kärnfria katrinplommon
1 dl rom
300 g mandelmassa

Garnering:
150 g mörk choklad
hackade, osaltade pistaschnötter

Annons

1.  Dela katrinplommonen och lägg i rom, gärna över natten. Låt dem rinna av.
2.  Skär mandelmassan i skivor och ta ett 1/2 plommon på varje skiva, forma till kulor. Lägg dem på en bakpappersklädd bricka, pensla dem med överbliven rom och låt torka.
3.  Smält chokladen över vattenbad, tänk på att skålen inte ska vara i vattnet, dra kastrullen från värmen, chokladen ska helst inte bli varmare än 45°.
4.  Doppa kulorna i chokladen, lägg dem på bakpappersklädd plåt. Innan allt stelnat, strö över hackade pistaschnötter. Lägg i vackra formar och förvara svalt.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

Fler läckra recept med choklad hittar du om du klickar här!


(29)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…