Annons
Annons


Mumsig hallonmousse

En läcker dessert serverad i glas är en härlig avslutning på middagen. Krämig mousse, en klick grädde och några bär smakar förförande gott.


Ljuvligt dessert.

Ljuvligt dessert.

 Krämigt de luxe

ca 4 port
Tid: ca 25 min + 1 tim i kyl

1 gelatinblad
ca 250 g hallon, gärna frysta
2 msk socker
1 äggvita
1/2 dl socker
2 dl vispgrädde

Garnering:
vispad grädde
hallon
citronmeliss eller mynta

Annons

1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst 5 min. Sjud samman hallon och socker i ett par min. Sila bort kär­norna. Hetta upp saften om den svalnat och tillsätt ur­kramat gelatinblad. Rör tills bladet smält. Låt svalna
2. Vispa äggvitan till hårt skum, tillsätt socker lite i ta­get under fortsatt vispning.
3. Vispa grädden fluffig i en separat skål.
4. Rör ut hallonsaften i ca hälf­ten av äggvitevispet. Vänd ner grädde och resterande äggvite­visp försiktigt och fördela i glas. Låt stelna i kyl ca 1 tim.
5. Garnera med grädde, hal­lon och citronmeliss. Garnera med choklad.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson


(33)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…