Annons
Annons


Mumsig maräng med vinbär


Sött och syrligt i ljuvlig mix.

Sött och syrligt i ljuvlig mix.

Njut av trädgårdsskörden.

Ca 15 st
Tid: 1 tim 20 min

3 äggvitor
2 dl socker
ca 30 g mandelspån

Fyllning:
3 dl vispgrädde
röda eller svarta vinbärsklasar

Garnering:citronmeliss

1. Blanda äggvitor och socker i rundbottnad skål, gärna rostfri, och ställ i en gryta med kokande vatten. Vispa kraftigt tills smeten blir fast. Klicka ut marängen i stadiga muffinsformar, ca 1 dl, gärna så att det blir en liten grop i mitten. Strö över mandel.

Annons

2. Grädda marängerna i 125°, 45–60 min eller tills de känns torra och lätta. Stäng av ugnen och låt dem stå kvar och torka på eftervärmen.

3. Vispa grädden och fördela i formarna. Lägg på vinbär och garnera med citronmeliss.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson


(1)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…