Annons
Annons


Mumsig melondessert


pannacotta med melon

Ljuvligt len pannacotta med marinerad melon på toppen!

5–6 port
Tid: 25 min + tid för att stelna

1 1/2 gelatinblad
1/2–1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
3/4 dl socker

Marinad:
1 dl vatten
1 dl socker
1 tsk lätt krossade kardemummakärnor

ca 3 dl melonkulor från en eller flera sorters meloner (här vatten-, cantaloupe- och galiamelon)

Annons

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min.
2. Snitta vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna som läggs i en kastrull tillsammans med vaniljstången, grädden och sockret. Sjud upp under omrörning. Ta bort vaniljstången, krama ur gelatinbladen och lägg dem i den heta gräddblandningen, rör om tills de har lösts upp.
3. Häll upp i små glas och låt stelna i kyl.
4. Koka upp marinaden, sjud den tills den blir simmig (10–13 min). Låt svalna något och sila den. Lägg melonkulorna i den fortfarande lite ljumma marinaden. Strax före serveringstillfället fördelas melonkulorna över pannacottan.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

 


(10)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…