Annons
Annons


Mumsig mousse med choklad och hallon


Lyxig dessert med krämig mousse i två smaker.

Lyxa till det i helgen med krämig mousse i två smaker!

5–6 port
Tid: ca 30 min + ca 1 tim i kyl

Chokladmousse:
75 g mörk choklad
2 dl vispgrädde

Hallonmousse:
1 gelatinblad
225 g frysta eller färska hallon
1/2 dl socker
2 dl vispgrädde

Garnering:
ev vispad grädde
hallon
citronmeliss eller mynta

Annons

1. Smält hackad choklad i en skål över sjudande vattenbad. Låt svalna något utan att stelna. Vänd ner vispad grädde (inte för hårt vispad). Låt stelna något och gör hallonmoussen under tiden.
2. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten. Koka hallon och socker till en simmig sås. Ta upp gelatinbladet och rör ner i den heta hallonsåsen. Låt svalna men utan att stelna helt. Vänd ner vispad grädde (inte för hårt vispad).
3. Varva försiktigt mousserna i glas. Låt stelna i kyl, ca 1 tim. Garnera med hallon, ev vispad grädde och kryddgrönt.

Tips! Om grädden är rumstempererad är det lättare att få mousserna släta!

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

 


(32)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…