Annons


Mumsiga och matiga baconskålar med sparris

Säg det som inte blir godare med lite bacon. Här är några mumsiga och matiga baconskålar med sparris som funkar både till frukost och brunch. Klart på 25 minuter!


Mumsiga baconskålar/baconmuffins som passar bra till frukost eller brunch.

Allt i en form! Baconskålar med sparris som görs på ett kick. Lägg bröd i botten, vira bacon runt kanterna och knäck ner äggen i mitten. Foto: Betina Hastoft

Baconskålar med sparris, bröd och ägg

6 st
Tid: 25 min 
10–12 min i ugn

6 skivor formbröd
125 g bacon i skivor
6 ägg
1 knippe grön sparris
salt och peppar

Garnering:
1 ask ärtskott

Du behöver:
muffinsplåt i metall eller silikon. (Har du ingen muffinsplåt så använd dubbla muffinsformar i papper. 
Ställ tätt i ugnsform eller på plåt, så de ej välter.)
olja eller smör

Gör så här

1. Ta ut cirklar i brödet, ca 
5 cm i diam. Använd t ex ett glas eller annat mått. Smörj muffinsformarna med olja 
eller smör. Lägg brödcirklarna i botten.

Annons

2. Stek baconskivorna i 3– 4 min. De ska varken få färg 
eller bli krispiga. Lägg sedan baconskivorna längs kanterna i muffinsformarna.

3. Knäck ner ett ägg i varje form.

4. Skölj sparrisen, bryt av den nedersta träiga delen, och skär sparrisen i mindre bitar. Fördela bitarna runt varje ägg. Salta och peppra.

5. Grädda baconskålarna i 200°, 10–12 min, tills äggvitan stelnat och baconet blivit sprött. Garnera med ärtskott och servera direkt.


Av Marie Melchior

Laga också: Avokadoägg med bacon

avokadoägg till brunch


(12)
(1)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…