Annons
Annons


Musikhjälpen återträffen: Kodjo, Gina och Jason möts igen


Musikhjälpen 2012 samlade in 23,3 miljoner kronor till kampen för att barn i slummen ska få tillgång till rent vatten. Nu är det dags för de tre programledarna Kodjo Akolor, Gina Dirawi och Jason Diakté att träffas igen och följa upp vart pengarna har gått.

Annons

–  Jag började sakna Musikhjälpen direkt efter att vi lämnat glasburen så jag ser definitivt fram emot att komma in i den där speciella Musikhjälpen-känslan igen. Och så ska det bli så kul att sända med Jason och Gina igen, säger programledaren Kodjo Akolor.

Gilla Allas.se på Facebook

Rent vatten
Under den sex timmar långa direktsändningen kommer Kodjo, Gina och Jason att gästas av representanter från de organisationer som har mottagit pengar från Musikhjälpen 2012. De ska berätta om alla projekt som har startats för att barn i slummen ska få tillgång till rent vatten. Dessutom får programledarna besök av välkända ansikten från Musikhjälpen såsom Kakan Hermansson, Soran Ismail och Annika Lantz.

Önskelåtarna som blev över
Musiken som spelas i programmet är önskelåtar som blev över från Musikhjälpen-veckan i december då hela 135 000 låtar önskades. Låtönskningar är en av Musikhjälpens grundstenar: genom att önska en låt via sms och skänka 50, 100 eller 200 kronor bidrog publiken till 2012:års insamlingsrekord.

Den mest önskade låten under Musikhjälpen 2012 var Darins ”Astrologen” och han är också en av de artister som gästar studion den 31 maj. Andra artister som är bokade är bland andra Petter, Miriam Bryant, Lilla Namo och NoNoNo.
Musikhjälpen återträffen sänds direkt fredag 31 maj kl. 10-16 i P3 och i SVT Play.

Om Musikhjälpen
Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter upp en undanskymd humanitär katastrof. Tre kända programledare bor i en glasbur för att sända radio och tv dygnet runt i 144 timmar. Under tiden får de besök av artister och kända personer som engagerar sig i kampen. Insamlingen bygger på publikens låtönskningar som också utgör all musik i programmet. Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. 2012:års upplaga av Musikhjälpen var den femte i ordningen och ägde rum på Stortorget i Malmö 10-16 december.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…