Annons
Annons


Musikhjälpen säkrar rent vatten och toaletter för barn i Indien


WaterAid har av Musikhjälpens insamling 2012 under temat ”Barnen i slummen har rätt till rent vatten” tilldelats 1 miljon kronor för projektet Barnen i slummen förändrar sin egen vardag – rent vatten och sanitet i skolorna i Puri i östra Indien.

Annons

Projektet pågår under två års tid och fokuserar på att förbättra vatten-, sanitets- och hygiensituationen för 21 000 elever i 89 skolor i Puris slumområden.

Saknar dricksvatten och toaletter
För att ge barnen som bor i slummen chansen till en drägligare framtid är det viktigt att det finns möjligheter till en ordentlig utbildning. I de fattiga delarna av Puri, liksom i många andra områden i Indien, är det en hög andel skolor som saknar tillgång till dricksvatten och toaletter.

Utan detta är det jättesvårt att fullfölja en skoldag, tänk er själva att inte ha en toalett på skolan eller på er arbetsplats och inget vatten att dricka! Särskilt jobbigt blir det för unga tjejer som nått puberteten som när de har mens tvingas stanna hemma i brist på en skoltoalett där de kan byta sina tygtrasor eller bindor.

Utveckling och utbildning
I varje skola kommer vatten- och sanitetskommittéer med studenter och personal att driva utvecklingen tillsammans med WaterAids lokala partnerorganisationer utifrån de behov som finns i varje skola. Genom att även involvera föräldrar, media och lokalpolitiker ska kunskapen om vikten av rent vatten och sanitet förankras och därmed kan resultaten göras mer långsiktiga.

Att dessa barn och ungdomar får tillgång till rent vatten och en ordentlig toalett innebär att de kommer kunna fokusera på undervisningen, istället för att fundera över var vad de ska dricka, vart de ska uträtta sina behov och stanna i skolan när de får mens. De kommer även att föra med sig kunskapen om vikten av toaletter och hygien till sina familjer och påverka sina samhällen för en bättre framtid.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…