Annons
Annons


Musikspecial med Tomas Ledin


Tomas Ledin. Foto:SVT

Tomas Ledin. Foto:SVT

I kväll, fredag, blir det en specialkomponerad tv-föreställning med Tomas Ledin. Med sig på scen har han två band, alla stora hits och en möjlighet för publiken på plats att ställa frågor om hans långa artistkarriär.

Annons

Med två band på scen samtidigt – Höga Kusten Kapellet och vapendragarna i det egna rockbandet – framför Tomas Ledin låtar från hela sin artistkarriär. Det blir några överraskande tolkningar med Sven-Bertil Taube, Guldbagge-vinnaren Edda Magnasson (Monica Z), bluessångaren Eric Bibb och gitarrvirituosen Emil Ernebro.

ABBAs världsturné
Tomas Ledin, född 1952 i Östersund, är sångare, låtskrivare, gitarrist och skivproducent. Redan 1972 framträdde Tomas på Visfestivalen i Västervik och under ABBA:s världsturné 1979 var han med och sjöng i kören. 1980 vann han Melodifestivalen med ”Just nu” och 1982 kom ”Sommaren är kort”, som är en av Tomas Ledin mest kända låtar.

Startade Rocktåget
1991 grundade han konsertturnén Rocktåget, som under ett antal somrar turnerade runt i Sverige med kända pop- och rockartister. Första albumet kom 1972, ”Restless Mind” och 1975 kom ”Knivhuggarrock”. ”Ut på stan” kom ut 1979 och ”Du kan lita på mig” 1993. Senaste skivan, ”Höga kusten” kom ut 2013.

En helkväll med Tomas Ledin: Fredag 16 maj, kl 20.00. SVT1


(6)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…