Annons
Annons


Mustig köttgryta

Härliga smaker bjuder den här grytan med högrev på. Servera med citrusfräsch gremolata.


Läckert långkok.

Högrevsgryta med gremolata

4 port
Tid: 1 1/2 tim

600 g högrev eller bog
2 morötter
200 g rotselleri
2 gula lökar
2 msk smör
400–500 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
1 1/2 dl rött vin
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 lagerblad
1 msk färska citrontimjansblad eller 1 tsk torkad timjan
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk majsstärkelse
ca 10 cocktailtomater

Annons

1. Ansa, skölj och skala rotfrukter och lök. Skiva morötterna, skär rotsellerin i strimlor och hacka löken.
2. Fräs grönsakerna i smör i en stekpanna utan att de får färg. Lägg över dem i en gryta.
3. Skär köttet i små bitar. Bryn dem i smör i stekpannan i omgångar. Lägg över köttet i grytan med grönsakerna. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, vin, vatten, buljongtärning, lagerblad, örtkryddor, salt och peppar. Lägg på locket och låt sjuda ca 1 tim. Rör om någon gång då och då.
4. Blanda majsstärkelsen med lite kallt vatten och rör ner i grytan. Låt grytan koka 1 min. Halvera tomaterna och blanda ner dem i grytan precis före servering.
5. Servera med gremolata (se recept), pasta och haricots verts.

Gremolata

4 port
Tid: 5 min

2 vitlöksklyftor
2 citroner
1 dl riven parmesan
1 dl hackad persilja

Pressa vitlöken, riv det gula på citronskalet och parmesanosten. Blanda med persiljan och strö det över pastan och grytan vid servering.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Tips på fina grytor!

Klicka på bilderna för mer info om produkerna.

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Allas redaktion och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Metapic


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…