Annons


4 saker du ALDRIG ska tvätta med sköljmedel

Klart att vi vill att våra kläder ska vara mjuka och lukta gott, men det är långtifrån allt som tål sköljmedel...


Tvättmaskin.

Se upp så att du inte förstör din tvätt med sköljmedel!

Sköljmedel är fantastiskt – förutom att det får dina kläder att dofta gott gör det tyget mjukare och får bort statisk elektricitet.

Men att använda sköljmedel på allt vi tvättar kan vara en dålig idé eftersom det faktiskt kan göra mer skada än nytta på vissa textilier.

4 saker du ALDRIG ska tvätta med sköljmedel:

1. Sportkläder med svettransporterande egenskaper
De flesta moderna sportkläder är tillverkade i funktionsmaterial som ”andas” och hjälper till att hålla dig sval när du tränar. De här kläderna bör du aldrig använda sköljmedel till när du tvättar, eftersom det lämnar en beläggning som förstör deras förmåga att transportera bort svetten från din hud.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

2. Badlakan och handdukar
Visst, vi älskar att torka oss med en härligt mjuk handduk, men faktiskt kan sköljmedel förta textiliernas förmåga att absorbera vatten och då är ju liksom hela poängen förlorad…

3. Mikrofiberdukar
Mikrofiber är helt fantastiskt, inte minst tack vare dess unika egenskaper att fånga upp damm och smuts. Men, om du tvättar dina mikrofiberdukar med sköljmedel kan du förstöra de fina egenskaperna. Nöj dig därför med tvättmedel.

4. Brandsäkra tyger
En del tyger är brandsäkra – och det av en anledning. Flytande sköljmedel kan förstöra effekten, så undvik det när du tvättar.

Läs också: 7 saker du INTE ska stoppa i torktumlaren!

Källa: Good Housekeeping
Från: Allers


(542)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…