Annons
Annons


När ska man presentera en ny partner för sina barn?

En läsare hörde av sig och frågade vår expert hur lång tid det bör gå innan hon presenterar sin nya man för sina barn.


nytt-forhallande

Fråga:
Jag är en tvåbarnsmamma på 40 år och skild sedan ett år. Nu är jag nykär och har träffat min stora kärlek på internet för ett par månader sedan. Jag undrar när det är rätt tid att presentera en ny man för sina barn? De är 5 och 10 år. Vi pratar och messar med varandra varje dag och har varit ute på tre dejter tillsammans. Det känns bättre och bättre. Men innan det blir för allvarligt mellan oss vill jag veta hur han och barnen fungerar ihop. Är det för tidigt att låta dem träffas nu?

Annons

Isa

Svar:
Det finns en gyllene regel att man inte ska introducera nya partners för tidigt eller för ofta. Vad det innebär i praktiken är ju upp till var och en. Men tre träffar låter i minsta laget, det behövs nog 5–10 möten för att ni ska få en rättvis bild av varandra.
Många barn upplever att det är jobbigt när föräldrar går in i nya kärleksrelationer, och därför är det extra viktigt att relationen känns seriös och långvarig innan du tar steget och presenterar mannen för dina barn. Så även om du vill se samspelet dem emellan rekommenderar jag att du avvaktar lite till. Lär känna honom mer, ta reda på vad du själv känner innan du sammanför de viktigaste personerna i ditt liv.

Allas samlevnadsexpert Nina Ljungberg

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…