Annons
Annons


När tittar du helst på film?


Julgröt och Godzilla? Det är inte nödvändigtvis en osannolik kombination – fyra av tio svenskar uppger nämligen att julen är den högtid då de helst ser på film.

Det visar en undersökning från SF Anytime som har låtit 1 006 svenskar svara på frågor om film och filmvanor, däribland om hur man ser på film under högtider.

Annons

Någonstans mellan julmat, tomtebesök och julklappsöppning är det många svenskar som vill koppla av med en film. När svenskarna får lista de högtider då de helst ser på film så hamnar julen på ohotad förstaplats med 38 procent av rösterna.

Gilla Allas.se på Facebook

Ett par dagar senare inträffar den högtid som rankas som nummer två på topplistan, nämligen nyår. Drygt var tionde svensk, 13 procent, tycker att nyår är den bästa högtiden för film. Om det betyder att man väljer bort festandet till förmån för filmtittande på nyårsafton, eller snarare att man återhämtar sig med ett filmmaraton på den traditionellt betydligt lugnare nyårsdagen, avslöjar inte undersökningen.

Även påsk och halloween är relativt populära högtider för film, var tionde uppger att de helst ser film då. Midsommar och nationaldagen är däremot inga filmhögtider enligt undersökningen, endast 2 procent har dessa som favoriter för filmtittande.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…