Annons
Annons


NASA – A Human Adventure till Sverige


Utställningen NASA – A Human Adventure som kommer till Norrköping våren 2015.

Utställningen är en av världens största vandringsutställningar som presenterar hundratals betydelsefulla föremål från USA:s och Sovjetunionens rymdprogram – av vilka många har kommit tillbaka från rymden till exempel skor och handskar från rymddräkten Gemini G4C som tillhörde astronaut Charles ”Pete” Conrad, Jr. De flesta av föremålen är lån från Kansas Cosmosphere & Space Center och U.S. Space & Rocket Center.

Annons

NASA – A Human Adventure skildrar även de inspirerande berättelserna om NASA:s anmärkningsvärda prestationer i bemannade rymdfärder och utforskning av rymden. Utställningen hade sin premiär 2011 och har sedan dess setts av över 1 miljon besökare i såväl Europa som Asien.

”Vi är givetvis mycket glada att idag få presentera ytterligare en världsutställning till Norrköping av högsta internationell klass, säger Stefan Papangelis, VD Upplev Norrköping. Utställningen kommer att skapa en viktig reseanledning till Norrköping sommaren 2015. NASA och rymden i största allmänhet är för många ett väldigt fascinerande område. Detta i kombination med att det är en utställning som erbjuder ett stort pedagogisk innehåll gör att vi har stor förhoppning om en publiksuccé avslutar Stefan Papangelis”.

Utställningen öppnar den 14 maj 2015 och har öppet till och med den 6 september 2015 i Värmekyrkan i Norrköping.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…