Annons
Annons


Conny, 39: Jag utnyttjade unga kvinnor för sex på nätet…

Han kunde söka på längd, hårfärg och kroppsfigur. När Conny väl lärt sig hur man raggar på nätet kunde han få nästan vilken kvinna han ville ha...


Gratis nätdejting

Jakten efter kärlek blev en jakt efter sex, medger Conny.

splash_hamtat_fran_tidningenIbland är det lätt att fastna i ett beteende som inte är sunt. Att lockas, fixeras och till slut missbruka. Connys oskyldiga intresse för nätdejting växte snabbt till en besatthet.

Vid tiden när det inträffade, hösten 2006, var Conny nyskild efter 13 års äktenskap. Till en början hade han inte en tanke på att inleda en ny relation. Han var utmattad efter separationen och såg snarare fram emot egentid i stillhet.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Men efter ett samtal över en kopp kaffe hemma hos sin mamma började tankarna på en ny kvinna att gro.

– Mamma tyckte att jag skulle träffa en ny tjej. Hon menade att det var bästa sättet att gå vidare. Just då kändes det bara betungande, som ytterligare ett projekt som skulle ta kraft ifrån mig, säger Conny, som då var 39 år.

Hans inställning kom dock att förändras. Av en slump fick han syn på en annons för en dejtingsajt. Förfarandet beskrevs som säkert, smidigt och dessutom gratis under en testperiod.

– Jag visste ingenting om nätdejting. Detta var för tio år sedan och fenomenet hade precis dragit i gång. Men det lät väldigt enkelt. Mamma har kanske rätt, tänkte jag, och la upp en profil med en bild av mig själv.

Väl inne på sajten var det ursprungliga syftet att hitta äkta kärlek och framstå som den seriösa man han alltid hade varit. Inte att bli en bedragare, lögnare och hjärtekrossare. Men världen på andra sidan skärmen lockade med frestelser som ormen i Paradiset.

– Sajten öppnade sig som en katalog över kvinnor. Det var bara att välja och vraka. Vad ville jag ha? En lång? En mörk? En ljus? En kurvig? Någon att prata med eller någon att ligga med? Det fanns en kvinna för varje tillfälle.

Conny beskriver hur han först chockades av uppenbarelsen och sedan spelade korten fullt ut. Hur han rycktes med av tempot, tillgängligheten och trycket från sina nätdejtande kompisar.

– Det fanns en spänning i att ragga upp en tjej och få henne i säng. ”Blev det något sex?” var det enda kompisarna ville veta. Allt annat var oväsentligt. Vi började jämföra hur många tjejer vi lyckades erövra.

Beroendet växte och upptog allt större del av Connys vakna tid. Han lärde sig taktik, ordval och fraser för att driva igenom sitt mål. Han upprättade listor över de kvinnor han dejtat med markeringar för hur långt de hade gått.

Men insikten om det rovdjur han förvandlats till skulle så småningom träffa honom med full styrka. I dag erkänner han sitt osmakliga beteende och lider av ånger:

– Jag missbrukade unga tjejer på nätet. Jag gjorde många illa. Det är inget jag är stolt över.

Minns du den första dejten du hade?

– Ja, jag fick snabbt kontakt med en tjej. Det var jag som föreslog att vi skulle ses eftersom texter kan vara vilseledande och jag var rädd för att bygga upp felaktiga förväntningar.

– Vi träffades på ett fik och fortsatte till en parkbänk. Jag var osäker på om jag var attraktiv och förstod inte vad jag förväntades göra. Vad var rimligt på en första träff?

– På bänken bestämde jag mig för att testa var hon stod. Jag drog hennes hår mellan fingrarna och luktade på stråna för att komma henne närmare. Hon rodnade och reste sig. Ändå frågade hon om jag ville följa med henne hem.

Gjorde du det?

– Ja, vi drack te i hennes soffa. Hon hade en kjol slitsad upp till låret och la sina ben över mina så att jag kunde smeka dem.

– Jag njöt av den fysiska närheten. Det var den första tjejen jag träffade efter 13 års äktenskap. Det var nya ben, nya händer, nya läppar och nya bröst. Vi hade en underbar natt tillsammans, men fyra veckor senare bröt hon kontakten med mig.

Vad kände du då?

– Det hade funnits ett ärligt sökande från min sida så det är klart att jag blev besviken. Jag hade investerat känslor och förhoppningar i henne.

– Samtidigt hade hon väckt en lust inom mig som fortfarande glödde och kunde ges till någon annan. Adrenalinet hade stigit. Jaktinstinkten var igångsatt.

Så du fortsatte med nästa?

– Ja, det visade sig att jag hade framgång på nätet för att jag kunde uttrycka mig i skrift. Jag startade en blogg, en dagbok, på en av dejtingsajterna och blev snabbt populär bland tjejerna.

– På dansgolvet hade jag varit osäker på mitt eget värde. Det fanns något ångestfyllt i att ragga på krogen med risk för att bli avvisad. På nätet var jag tryggare. Att avvisas på nätet innebar bara att jag inte fick något svar och det var inte lika kännbart.

– Så jag träffade en del tjejer, men inga relationer varade mer än fyra till åtta veckor. Efter ett tag insåg jag att den stora kärleken inte fanns på internet. Men i stället för att då avbryta sökandet ändrade jag sökandets karaktär. Jakten efter kärlek blev en jakt efter sex.

Hur tog den jakten sig uttryck?

– Allt handlade om taktik. Jag skapade nya profiler var tredje månad, det var så länge en betalperiod varade. För att lära mig vad tjejer föll för provade jag olika skrivsätt.

– Jag insåg att påstötande råragg och banala frågor inte gick hem. I stället skulle man skriva engagerat just för tjejen, minnas detaljer och gärna hennes barns namn.

– Förslag som ”Tjena smulan, vad om fre?” gav ingen dejt. Om jag däremot formulerade en förtvivlad längtan som ”Snälla, kan någon älska mig på riktigt?” eller ”Kom och krama mig hårt” var det många som föreslog en dejt.

– Det gällde att vara smart för att bli vald. Flera män slogs om varje kvinna. En tjej kunde få 200 besökare på sin profil på en helg, en kille fick kanske 200 under hela betalperioden.

– Jag började också förstå säsongstänket. Vår och sommar var bästa tiden för napp, under hösten och vintern blev det trögare. Då var det bättre att göra ett uppehåll eller prova en annan sajt. Du var alltid som mest attraktiv när du var ny.

Har du någon uppfattning om hur mycket tid dejtingen upptog?

– Jag raggade varje gång jag satt vid datorn; före jobb, på jobb och efter jobb. Jag fick mer respons om jag loggade in flera gånger om dagen, då poppade jag upp som nyinloggad.

– Torsdag och fredag kväll samt söndag kväll var det flest tjejer inne. I mitten av veckan och på lördagar var det dött.

– När jag väl lärde mig spelet träffade jag ett 40-tal tjejer under loppet av ett år. Mina kompisar imponerades väldigt och själv var jag tvungen att upprätta en lista för att kunna ha koll på vilka jag hade träffat. Där skrev jag tjejens namn, något stödord om henne och så ett kryss för om vi hade haft sex.

Betydde kvinnorna på den här listan något för dig?

– Nej, tvärtom. Jag tappade respekten för kvinnor. Det blev som kärlek på postorder, bara att ”beställa” bland utbudet.

– Jag kunde söka på längd, hårfärg och kroppsfigur och få upp ett matchande urval. Jag och mina killkompisar testade kvinnor i sovrummet som andra testar kläder i provrummet. Dem vi inte ville ha lämnade vi bara tillbaka på marknaden.

Men varför gjorde du det, om ingen betydde något?

– För att jag kunde. För att det var så lätt. Vägen var fri, jag hade ingen att ta hänsyn till, ingen fru och inga barn.

– Var jag sugen gick jag bara in på sajten, och ett par timmar senare kunde jag ligga under täcket med en kvinna.

– Jag hade aldrig varit en Don Juan, inte i ungdomen och inte som gift, så när kvinnorna väl radades upp framför mig kunde jag inte hantera det. Det gick över styr.

När blev du medveten om det?

– När sexet blev tomt och uttryckslöst. När jag kände att jag inte missade något om jag avstod. När jag inte ens var nyfiken längre.

– Då kände jag bara sorg och skam, blev äcklad av mig själv och undrade vad jag höll på med. Detta var inte jag. Jag lurade både kvinnorna och mig själv.

Då loggade du ut för gott?

– Ja, efter tre år gjorde jag det. Det gick upp för mig att det var samma människor som cirkulerade på sajterna. Det enda de gjorde var att byta partners med varandra. Nätraggningen hade blivit som en dålig tv-serie. En serie som man blir beroende av att kolla på, trots att det inte är något att se.

– Skulle jag samla alla kvinnor jag dejtat på en fest hade där kanske varit en eller två som jag varit uppriktigt intresserad av.

Vad tänker du om den här tiden när du nu blickar tillbaka?

– Jag kom för lätt undan på nätet, och det var för lätt att träffa fel och att göra fel. Efteråt har jag tagit den svåra vägen och lärt mig ta kontakt med kvinnor i verkligheten.

– Det finns många bedragare bakom skärmen, många som beter sig som jag och mina kompisar gjorde. Jag hoppas att mitt berättande kan skona någon från att råka illa ut.

Av Margaretha Malmgren

Här hittar du fler LÄSARBERÄTTELSER

ingar-litenVill du dela med dig av en berättelse ur ditt eget liv? Ring kostnadsfritt till Ingar Haellquist på tel: 0200-81 01 70 (tisdagar 16-19) eller mejla [email protected] Du får givetvis vara anonym.

Artikeln kan komma att publiceras i andra tidskrifter inom Aller media i Norden. Bilden är alltid arrangerad.

 


(4)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…