Annons
Annons


Nationaldagsfirande med stjärnor på slottet!


Micke Leijnegard och Loreen

Micke Leijnegard och Loreen är bara två av stjärnorna i Nationaldagsfirandet. Foto: SVT

SVT bjuder på Nationaldagsfirande som brukligt är. Kvällen inleds på Skansen, med kungafamiljen, inbjudna gäster, utdelning av flaggor, tal och ett rad artister.

Därefter flyttar firandet till det Kungliga slottet, där programledaren Micke Leijnegard intervjuar inbjudna gäster. Nationaldagskvällen avslutas med det traditionsenliga taptot, också från Stockholms slott.

Annons

Lill och Darin
På Sollidénscenen på Skansen kommer Arméns musikkår att stå för musiken till de medverkande artisterna som är Lill Lindfors som också gör en duett med Johnel, Darin, Loreen & Inga-Maret Gaup-Juuso, Medina och Rickard Söderberg. FN:s vice generalsekreterare Jan Eliasson högtidstalar och programledare är Micke Leijnegard.

Stjärnor på slottet
Kvällens programledare, Micke Leijnegard, fortsätter efter festligheterna på Skansen direkt till Kungliga slottet för att prata med inbjudna stjärngäster om Nationaldagen: Jan Eliasson, vice generalsekreterare för FN, Christopher O’Regan, författare med historisk inriktning, Alexandra Pascalidou, debattör, Soran Ismail, stå upp-komiker samt Rolf och Lisa Wagner från Arméns Musikkår.

Nationaldagsfirandet avslutas med det traditionsenliga taptot från Stockholms slott.

Nationaldagen, 6 juni – hela programmet i SVT1:

  • kl 20.00: Nationaldagsfirande från Skansen
  • kl ca 21.00: Studio Slottet
  • kl ca 21.30: Tapto från Slottet

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…