Annons
Annons


Naturligt skydd mot fästingar


barnstenshalsband

Fästingsäsongen har nu dragit igång i rasande fart och då dyker det genast upp massor av frågor angående vilket fästingskydd som är bäst för ens husdjur. Utbudet på marknaden är oändligt, trots det finns det ännu inget skydd som är 100 % säkert. Många fästingskydd har till och med påståtts vara skadliga för våra husdjur! Ett skydd som inte är skadligt och dessutom av naturligt material är därför verkligen något att uppmärksamma.

Annons

Ett naturligt skydd
Ett relativt okänt fästingskydd på marknaden är bärnstenshalsband. Anledningen till att det är så okänt bottnar nog i att det inte finns några vetenskapliga undersökningar på vem det verkligen fungerar. Tydligen är detta skydd väldigt individanpassat då ras, ålder, hund, katt, lång- eller korthårig päls är faktorer som inte verkar spela in. Man får helt enkelt prova det på sitt husdjur och se om det fungerar på just den individen. Men för de allra flesta verkar det faktiskt fungera!

barnstenshalsband

Bärnstenshalsband till katt.

Hur kan då bärnstenar skydda mot fästingar?
Jo, bärnstenar blir elektrostatiskt laddade då dem grinds mot vissa material, t.ex. päls. Den lilla spänningen i pälsen gillar inte fästingar och biter därför inte fast på husdjuret. Halsbandet får, för att behålla den elektrostatiska spänningen, därför inte sitta för hårt runt djurets hals. Spänningen är dock inget som varken djurägaren eller djuret känner av.

barnstenshalsband-hund

Bärnstenshalsband till hund.

Livslång effekt
Eftersom bärnstenarnas effekt aldrig tar slut kan man använda halsbandet under hela djurets liv. Det enda underhållet halsbandet behöver är att tvättas med diskmedel med jämna mellan rum.

Bärnstenshalsband kan man bland annat köpa på www.elvingsson.com

De kostar från ca 6:50 kr/cm och uppåt, beroende på vilken typ av bärnstenar man önskar.

 

Symptom vid fästingbett
Skulle din hund eller katt mot förmodan bli fästingbiten så kan det vara bra att känna till symptomen för fästingburen sjukdom. De vanligaste symptomen är feber, slöhet, allmän smärta och stelhet. Ibland kan även hälta förekomma.

Vill ni läsa mer om fästingburen sjukdom kan ni klicka här.

LÄS OCKSÅ


(297)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…